Vinkkejä Bremenin viikonloppulomalle

Bremen on piparkakkutaloja ja kirkkaita värejä. Bremen on kapeita kujia ja ristikkotaloja. Bremen on hempeää pastellia ja punaista tiiltä.

Bremenin toriaukio Raatiohuoneen edustalla on kaupungin tunnetuimpien maamerkkien paikka. Söpöistä ja koristeellisista piparkakkutaloista tulee itselleni vähän mieleen Riika. Ja ainakin ne poikkeavat täällä meillä päin Kölnin kulmilla olevasta rakennuskannasta huomattavasti. Raatihuoneen lisäksi aukiolta löytyy myös Bremenin vapaudenpatsas ja kuuluisa Bremenin musikanteista kertova pronssipatsas.

bremen_toribremen_toriaukiobremen_am_markt

Juuri pari päivää sitten Ryanair aloitti taas liikennöimään Tampereen ja Bremenin välillä ja olenkin koitanut houkutella Suomesta sukua ja ystäviä viikonoppureissulle Bremeniin. Nyt on vieläpä todella halpoja lentoja saatavilla ja aikataulu on todella kätevä pitkän viikonlopun viettoon (lennot perjantaisin ja maanantaisin). Toistaiseksi kukaan ei ole lupautunut Bremeniin tulemaan, mutta minulla polttelee sinne pääsy kovasti. Pitääköhän varata sinne muuten vaan itsellekin reissu, koska viime kesän kahden yön pysähdyksellä emme ehtineet nähdä kuin pienen osan tuosta monipuolisesta kaupungista.

Viime kesän reissullamme kiersimme oppaan johdolla koko Bremenin keskustan läpi ja saimme hyvän yleiskäsityksen kaupungin tarjonnasta. Suosittelen opaskierroksen perusteella joko osallistumista ohjatulle kierrokselle tai omatoimisesti vierailemaan Taivassalissa ja Raatihuoneessa.

Jos nyt menisin itse Bremeniin kiertelisin ehdottomasti uudestaan Schnoorin kaupunginosassa ilman kiirettä, istuisin johonkin pikkukahvilaan nauttimaan päivästä ja tutkisin sen kapeita kujia antaumuksella. Schnoor on Bremenin vanhinta osaa ja sen talot ovat peräisin 1400- ja 1500 -luvuilta.

bremen_schnoor bremenin_kapeat_kujat bremenin_soittoniekat

bremen_vanha_kaupunki_schnoor

Ristikkotalojen ja värikkäiden julkisivujen lisäksi Schnoorista löytyy myös hempeää pastellia, kauniita yksityiskohtia, taideteoksia ja taidetta myyviä pikkuputiikkeja. Myös Schnoorin viereinen kaupunginosa, Ostertorviertel, ansaitsisi enemmän matkailijan huomiota. Siellä on kuulemma Bremenin mielenkiintoisimmat kulttuuritapahtumat ja sieltä löytyy myös Bremenin teatteri ja Taidehalli (Kunsthalle).

schnoor_bremen

Schnoorin lisäksi seuraavalla Bremenin matkalla antaisin enemmän aikaa puistoissa istuskeluun ja nauttisin viheralueiden kukkaistutuksista. Yksi mielenkiintoinen vierailukohde olisi ehdottomasti yli 100 vuotta vanha tuulimylly, jonka näimme viime kesänä vain ohimennen. Seuraavalla kerralla menisin ehdottomasti tekemään tähän kahvimyllyyn lähempää tuttavuutta, ehkä kahville tai vaikka lounaalle. Mylly löytyy Bremenin päärautatieaseman ja keskustan välistä viehättävältä Wallanlagen -viheralueelta. Lisätietoja löytyy täältä.

bremen_tuulimylly

Puistojen ja kapeiden Schnoorin kortteleiden jälkeen haluaisin myös kuljeskella enemmän Weser-joen rannoilla ja Schlachte-rantapromenaadilla. Täältä löytyy erilaisia jokilaivoja, joita voi ihailla tai joissa voi pistäytyä nauttimassa tuopillisen oluttta tai vaikkapa lättyjä lounaaksi. Kuten me teimme viime kesänä. Jokirannasta löytyy myös esimerkiksi teatterilaiva ja varmasti olisi hauskaa myös tehdä pieni jokiristeily.

bremen_laiva

Oletko sinä käynyt Bremenissä? Mitä tykkäsit? Itselleni näitä viime kesän kuvia katsellessa tulee aina vain vahvemmaksi tunne siitä, että Bremeniin haluan uudestaan. Vielä löytyisi paljon nähtävää ja koettavaa!

bremen_punatiilikortteli

Muut Bremenistä kertovat postaukseni:

Lounas Raatihuoneen viinikellarissa

Oluenmaistelua panimoravintolassa

Bremenin soittoniekat

Bremenissä lasten kanssa: pannukakkulaiva ja tiedekeskus

Bremen tutuksi kaupunkikierroksella


Posted

in

,

by

Comments

9 vastausta artikkeliin “Vinkkejä Bremenin viikonloppulomalle”

 1. Katriina avatar
  Katriina

  Hei! Oli kiva lukea, miten viehättävä paikka Bremen on. En ole käynyt Bremenissä, mutta kylläkin Riiassa. Olet oikeassa Bremenin ja Riian samanlaiseta rakennustyylistä. Kumpikin ovat hansakaupunkeja ja ystävyyskaupunkeja jo 800 vuoden takaa. Välillä tosin Riika oli Ruotsin toiseksi suurin kaupunki ja tärkeä Neuvostoliiton kaupunki ja ystävyyssuhteet katkesivat. Ne uudistettiin 1985. Luin tuon Bremenin senaatin sivulta. En löytänyt, onko tuo jossakin myös myös englanniksi. Bremenillä ei ole suomalaista ystävyyskaupunkia. Puolen tunnin junamatkan päässä olevalla satamakaupungilla Bremerhavenilla on kylläkin toinen satamakaupunki Pori ystävysskaupunkina. Porista pääsee kivasti tunnissa bussilla Tampereelle ja sieltä sitten Ryanairilla Bremeniin. Saattaa olla, että joku porilainen lukee ja uskaltaa piipahtaa Bremenissä ja Brmerhavenissa.Porista pääsee varmaan samassa ajassa Bremeniin, mutta halvemmalla kuin meiltä täältä Rhei-Neckarin Metropolalueelta. Muuten, minäkin olen turhaan hehkuttanut Poria suomalaisille tuttaville ja Saksaa sukulaisilleni ja tuttavilleni. Kun ei, niin ei. Täytyy porata paksuja lankkuja, dicke Bretter bohren, niin kuin saksalainen sananlasku sanoo. 🙂

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Bremen tekee ainakin matkailupuolella yhteistyötä Tampereen kanssa. Tuo Bremerhaven kiinnostaisi itseäni myös kovasti. Olisi kiva yhdistää se Bremenin lomaan. Meiltä ajaa noin kolmessa tunnissa Bremeniin ja junalla menee saman verran.

 2. Jenni / Unelmatrippi avatar

  Olen käynyt, ja hyvin viihdyttiin. Ei Bremen Saksan kaupungeista kärkisijoille minulla mene, mutta kaikin puolin kiva paikka se silti on! Voisin mieluusti käydä toistekin. Schlachtessa ja Schnoorissa minäkin viettäisin myös seuraavalla reissulla aikaa, vaikka viime kesänä jo ehdimme siellä pyöriä. Viihtyisiä alueita molemmat. Tsekkaisin ehkä myös jonkun museon, kun ne jäivät viimeksi käymättä.

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Minulla jäi kyllä tosi positiivinen kuva Bremenistä viime kesän perusteella ja lähelle kärkisijaa kyllä nousi! Tosin minä noin muuten olen enemmän pienten kylien ystävä ja parasta Saksaa ovat viinialueiden eli esim Moselin kylät. Suurkaupungeista itsellä ei kokemusta edes paljoa ole, Kölniä lukuunottamatta. Mutta kesälllä on tiedossa ensimmäinen reissu Berliiniin. Saas nähdä mitä pidän siitä.

 3. sari/ matkalla lähelle tai kauas avatar

  Vai on lennot taas alakaneet. Me jossain vaiheessa haaveilimme Bremenistä. Saas nähdä ehdimmekö nyt…Ihanan näköistä kyllä on.

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Ryanair lentää Bremeniin lokakuun loppuun asti. Suosittelen kyllä Bremeniä, etenkin kun nyt pääsee helposti ja nopeasti sinne. Kiva ja monipuolinen kaupunki. Sen veran katselin lentoja, että nyt kevällä ja sitten taas syys-lokakuussa aunakin löytyi lentoja hyvinkin edullisesti. Alle 100€/meno-paluu.

 4. Terhipe avatar

  Mun mielestä Bremen oli myös tosi kiva. Me käytiin joskus kauan sitten yks kesä kaikki Saksan hansakaupungit läpi. Jos siis Bremenin talot ja tunnelma on mieleen, kannattaa myös katsastaa Stade, Lünerburg, Lübeck ja Strahlsund – Hampuri on toki myös hansakaupunki, mutta sieltä puuttuu pikku kaupungin tunnelma. Kaikkia ei ehkä yhdessä viikonlopussa ehdi, mutta jos on auto alla ja muutama päivä enemmän aikaa, kyllä noista muutamaan ainakin ehtii.

  1. Jonna avatar

   Kiitos vinkeistä! Lyypekkiin olenkin syksyllä menossa, mutta nuo muut ovat ihan tutnemattomia minulle. Täytyypä laittaa googlaten ja suunnitellen 🙂

 5. Sisko / Hieman_vino avatar

  Olette kyllä löytäneet vaikka mitä ihanaa Bremenistä! 🙂 Hyviä vinkkejä! Ihme ettei useampi ole innostunut pitkästä viikonlopusta halvoilla lipuilla tuolla. Toivottavasti saatte houkuteltua tuttuja ja sukulaisia sinne! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *