Vinkkejä Floridaan ja Miamiin kaivataan!

Hups vaan, miehellä poltteli kauhea matkakuume ja hänpä otti ja varasi meidän perheelle lennot pääsiäislomalle Miamiin, Floridaan. Silmiin oli osunut vastustamattoman hyvä lentotarjous ja lähtökenttäkin on ihan kotimme lähellä oleva Köln-Bonnin lentoasema. Matka-aikaa ei siis tuhlaannu pitkiin etäisyyksiin ja lentokin on suora. Nyt sitten kaivattaisiin hyviä vinkkejä alueelle! Olemme liikkeellä koko perheen voimin eli erityisesti sellaisia vinkkejä olisi kiva saada, mitä siellä voi lasten kanssa tehdä. Lapset ovat iältään matkan aikana 6, 8 ja melkein 11 vuotta eli ei enää ihan pieniä.

Miami keikkuu jossakin amerikkalaisen ja latinokulttuurin välissä. Sijaintinsa vuoksi se on muodostunut vastaanottopaikaksi tulijoille Karibialta. Tuloksena on värikäs sekoitus espanjan kieltä ja englantia, pilvenpiirtäjiä ja uimakoppeja sekä yökerhojen juhlintaa ja eläkepäiviä. lähde Rantapallo

Miamin kaupungissa kiehtoo eniten rantaloman yhdistäminen suurkaupungin sykkeeseen pilvenpiirtäjineen. Miamissa kiinnostaisi erityisesti Art Deko -henkinen South Beach ja tietysti myös kuuluisa Miami Beach. Mutta mitä muuta kaupunki voisi tarjota? Asukkaista on kuitenkin latinotaustaisia yli puolet ja kuubalaistakin alkuperää löytyy kolmannekselta. Kuubalaisten kaupunginosasta, Little Havanasta, olisikin kiva saada lisätietoja ja käytännön kokemuksia on aina mukava kuulla. Mitä muita käymisen arvoisia kohteita Miamin kaupungista löytyisi?

Tarkoitus on myös vuokrata auto ja enimmäkseen kierrellä Miamin ympäristössä. Majoituskin on varattu Miamin ulkopuolelta, Fort Lauderdalesta, ensimmäiseksi viideksi yöksi. Matka-aika on viikko eli mihinkään kovin kauaksi ei tuossa ajassa kannata lähteä kiertelemään. Pelkkää rantaelämää emme kuitenkaan viikkoa jaksa emmekä samassa paikassakaan niin kauaa malta.

Mieheni haluaa vierailla Kennedyn avaruuskeskuksessa (Kennedy Space Center) ja olisi kiva kuulla kokemuksia siitä. Matkakuume-blogista löytyi mahtava postaus vierailusta avaruuskeskuksessa, mutta muutkin kokemukset ovat tervetulleita. Loman viimeiset kaksi yötä majoitummekin antaresortissa Melbournessa, joka on lähempänä avaruuskeskusta.

Muista hakea matkustuslupa!

Suomalaiset tarvitsevat USA:han matkustaakseen matkustusluvan (ESTA). Estan voit hakea sähköisesti suomenkielellä osoitteesta: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html?execution=e1s1 Matkustuslupa maksaa 14 dollaria. Myös alaikäisille lapsille lupa on haettava erikseen.

 

Nyt tosi mieluusti saa vinkata omia suosikkejaan ja linkata postauksia aiheesta 🙂

 

 


Posted

in

,

by

Comments

8 vastausta artikkeliin “Vinkkejä Floridaan ja Miamiin kaivataan!”

 1. Terhi / Muru Mou avatar

  Olisin ehdottanut Key Westiä, mutta jos olette Kennedy Space Centeriin menossa, niin sitten ei kyllä kannata Key Westiin enää mennä tai vietätte koko viikon autossa 😀
  Me osallistuttiin Miamissa jollekin kierto- ja veneajeluretkelle, jossa ensiksi ajeltiin minibussilla ympäri Miamia, mm. South Beachilla ja Little Havanassa, ja sen jälkeen oli venekierros kuuluisuuksien taloja katsellen. Hinta ei ollut dollareissa kuin parisen kymppiä, ja oli todellakin sen arvoinen!
  Evergladesia suosittelen myös, kunhan välttää niitä kierroksia, joille kuuluu alligaattoripainia ja muuta asiatonta.

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Key Westiä mietittiin ensin, mutta sitten mies keksi tuon avaruuskeskusken, joten tosiaan Key West jää pois. emme halua kuitenkaan pelkästään autossa istua 🙂 Little Havanaan täytyykin perehtyä tarkemmin, se kiinnostaisi minua itseäni kovasti. Lapset taitavat eniten nauttia rantaelämästä, joten sillekin pitää jättää tarpeeksi aikaa. Kiitos vinkeistä 🙂

 2. Eevi / Rento matkablogi avatar

  Evergladesille peukku myös, ja sieltä Buffalo Tiger’s Airboat Rides. ??
  Mun suositukset on myös vahvasti Key Westin puolella mutta en ole käynyt siellä Space Centerissa niin ei ole vertailupohjaa. Ja lapsia kiinnostaa tuo avaruusaihe varmasti.
  Ihanaa lomaa!

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Kiitos 🙂 Tuo Everglades on saanut joka taholta suosituksia, joten sitä alan nyt tutkimaan tarkemmin. Tuollainen venekierros olisi kyllä mieleen.

 3. Leena avatar
  Leena

  Key West oli meidän mielestä parasta, mutta olimmekin kaksi viikkoa matkassa. Ihanaa oli myös vain kävellä rannalla. Tässä yhden seuraamani blogin juttu: http://assankakena.blogspot.de/2015/03/matkakertomus-miami-beach-ja-orlando.html

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Kiitos linkistä, täytyy tutustua siihen ajan kanssa 🙂 Rannoilla kävely ja meren aaltojen ihmettely, simpukoiden etisminen jne on kyllä lomilla monesti ihan parasta. Lokakuisella Adelaiden matkalla säät eivät oikein suosineet emmekä ehtineet (tarjenneet) nauttia rantaelämästä tarpeeksi. Nyt onneksi tiedossa taatusti trooppiset olosuhteet ja rannalla tarkenee nauttia.

 4. Katja / Lähtöselvitetty avatar

  Rami kommentoikin tuolla Facebookin puolella, että kannattaa mennä ajoissa sinne laukaisualustakierrokselle – mekin ehdittiin juuri ja juuri viimeiselle. Eli ei kannata ajatella ensin kiertävänsä muun paikan ja menevänsä sitten, koska kierrokset loppuvat tosi aikaisin.

  Miamin pohjoispuolella on paljon rantakohteita, joista löytää varmasti majoitusta. Me oltiin viimeksi Pompano Beachillä, kun taas Lake Worthillä ja Lantanassa on paljon suomalaisia talvehtimassakin. Niistä on vähän lyhyempi matka ajella avaruuskeskukseen. Ja Key West on tosiaan niin eri suunnassa, ettei sinne ehkä kannata lähteä ajelemaan. Avaruuskeskus on suhteellisen lähellä Orlandoa, mutta siellä huvipuistoissa saisi kulumaan ainakin viikon. Ehkei teidän aikataulu veny nyt siihenkään.

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Tuo on hyvä tietää, että todellakin kannattaa mennä ajoissa avaruuskeskukseen ja laukaisualustakierrokselle. Me olemme nyt alustavasta varanneet ensimmäiseksi viideksi yöksi huoneiston Fort Lauderdalesta eli juurikin Miamin pohjoispuolelta. Hintataso edullisempi ja me haluamme majoituksen, jossa on erilliset makuuhuoneet. Voi tulla muuten ahdasta, jos viisi henkeä nukkuu samassa huoneessa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *