Lasten kanssa Visulahdessa

Kerran kesässä on kiva käydä jossain perinteisessä lapsiperhekohteessa. Olemme käyneet lasten kanssa niin Puuhamaassa, Heurekassa, Linnanmäellä kuin Särkänniemessäkin. Tänä kesänä oli vuorossa meille kaikille entuudestaan tuntematon kohde, Saimaan rannalla Mikkelissä sijaitseva Visulahti.

DSC_2463

Visulahti, Visulahti, siinä on kesäloman tahti. Ota suunnaksi Visulahti. Käsi ylös kuka muistaa tämän vanhan mainosrallatuksen? Itselläni se väistämättä alkoi soida päässä, kun sain kuulla mahdollisuudesta päästä perheen kanssa tutustumaan uudistuneeseen Visulahteen.

DSC_2471
Visulahden dinosauriasta löytyy perinteisiä, hyväksi havaittuja hurjan vauhdin antavia liukumäkiä ja tietenkin dinosauruksia!

DSC_2584

En ole koskaan käynyt Visulahdessa, eikä ole miehenikään siellä käynyt. Ylipäätään koko Mikkelin seutu on meidän perheelle melkoisen tuntematonta seutua. Visulahden verkkosivujen perusteella meillä oli pieni käsitys siitä, mitä kaikkea siellä voisi tehdä. Itse odotin eniten perheen yhteistä aikaa ja omaa lomataloa. Näin ulkosuomalaisena kesälomamme kuluu pääosin sukulaisten ja ystävien nurkissa ja oli ihana ajatus saada olla yksi yö ihan vaan oman perheen kesken.

DSC_2453
Lomakotitalomme ovella. Kyllä tässä kelpaa yksi yö viettää!

Lomatalo täyttikin kaikki odotukseni ja vähän ylikin! Perheen esikoinenkin huudahti ihastuneena ensimmäisenä, että tämähän on kuin oma talo! Lapset nauttivat siitä, että saivat käyttöönsä oman makuuhuoneen. Neljän hengen lomatalossamme oli varusteltu keittiö, takka, sohva ja ruokapöytä. Makuuhuoneita oli kaksi ja lisäksi meille oli tuotu lisävuode kolmannelle lapselle. Hyödynsimme myös mahdollisuuden tehdä itse ruokaa, sillä tällaisissa puuhapuistoissa tarjolla oleva ruoka ei ole niin mieleistä. Pakko sanoa, että parempaa saa itse tehden.

DSC_2562
Visulahden lomakotikylässä on kaikkiaan 30 hyvin varusteltua lomakotitaloa.
DSC_2542
Lomakotitalojen lisäksi Saimaan rannalta Visulahdesta löytyy myös 29 hirsimökkiä. Näissä yöpyminen on edullista. Lisäksi on iso camping-alue.

Jos olisimme yöpyneet useamman yön, olisimme varmasti hyödyntäneet myös alueella olevia grillauspaikkoja. Samaten olisi kivaa vuokrata soutuvene ja soudella järvellä tai pelata vaikkapa minigolfia tai rantalenttistä. Lapsista alueen uimaranta oli aivan parasta ja kävimmekin siinä niin iltauinnilla kuin seuraavana aamunakin.

DSC_2546 DSC_2547 DSC_2558

Lasten takiahan Visulahteen oli tultu, joten päästetään todelliset asiantuntijat äääneen. Eikös sitä sanota, että totuus kuuluu lasten suusta. Että miten on, oliko reissu lasten mieleen? Täyttyivätkö lasten odotukset ja mikä oli parasta?

Kolmen lapsemme yksimielinen valinta reissun parhaimmaksi kohteeksi oli Dinosaurian vesipuisto!

Lapset odottivat Visulahden reissua kovasti ja toivoivat etukäteen erityisesti uintikelejä. Onneksi toive toteutui. Uima-altaat ja hurjat vesiliukumäet olivat erityisesti 10-vuotiaan esikoisen mieleen ja hänet täytyi melkeinpä pakottaa altaasta pois. Pienemmät tytöt viihtyivät altailla myös, mutta heille tuli nopeammin kylmä. Hellekeleillä hekin olisivat taatusti viettäneet altaissa vaikka koko päivän. Vesipuiston jälkeen lasten mielestä kakkosena tuli leirintäalueen oikea uimaranta. Mutta mikäs sen parempaa kesäpuuhaa onkaan kuin uiminen!

Pienempien lasten uima-allas oli 5- ja 7-vuotiaiden mieleen.
Pienempien lasten uima-allas oli perheemme 5- ja 7-vuotiaiden mieleen.

Dinosaurian puuhapuiston laitteetkin toki kiinnostivat. Eniten tytöt tykkäsivät kaikista, joissa saa itse tehdä. Tykättyjä olivat niin trampoliinit kuin erilaiset liukumäet ja pomppulinnat. Tyttömme valitsevat epäröimättä liikunnalliset vaihtoehdot esimerkiksi tarjolla olleiden sähköautojen sijaan.

DSC_2491
7-vuotiaamme selvitti tämän radan hetkessä.
DSC_2504
Yksi vuoden 2016 uutuuksista, ketjukaruselli, oli Dinosaurian tivolilaitteista tyttöjen mielestä paras. Myös toinen uutuus, vauhtijuna ja pienempien lasten karuselli olivat mieleen.

Meitä suosi kaunis sää, joten eniten aikaa vietimme rannalla ja vesipuistossa. Kävimme nopeasti myös sisäleikkipuisto Hyperdinossa. Huonommalla säällä sisäleikkipuisto on kyllä hyvä vaihtoehto. Ei siis kannata pelätä, että sadesäällä Visulahdessa ei olisi mitään tekemistä. Hyperdinoon voi ostaa myös erillisen sisäänpääsylipun, jos ei esimerkiksi halua lainkaan vierailla Dinosauriassa.

DSC_2523
Sisäleikkipuisto Hyperdinon edustalla oli myös suuri pomppulinna. Ja kauniita kukkaistutuksia. Yleisilmeeltään Visulahden leirintäalue ja puuhapuisto olivat mukavan vihreitä ja pidän siitä, että luontoa eli luonnonpuita on jätetty paikoilleen myös Dinosauriassa.

Ja tokihan Visulahdesta löytyy myös vahakabinetti. Tämä kohde ei rehellisesti sanottuna ollut niin lastemme mieleen, mutta me perheen aikuiset halusimme siellä käväistä. Vahakabinetista lapset eivät tunnistaneet kuin muutaman hahmon. Ja lisäksi tytöt ihmettelivät miksi Ruotsissa on niin ruma prinsessa… Täytyy sanoa, että yhdyn monen muunkin mielipiteeseen siinä, että ihan kaikki vahakabinetin hahmot eivät ole kovin onnistuneita.

Visulahti ei ollut yhtään hullumpi paikka, päinvastoin. Rehellinen mielipiteeni käyntimme jälkeen on, että kyllä sinne kannattaa mennä. Ehkä tuntien matkan päästä ei kannata ajella pelkästään Dinosaurian puuha- ja vesipuiston takia, mutta kokonaisuuden takia kyllä. Leirintäalue mökkeineen ja rantoineen on mainio paikka viettää lyhyempi tai pidempi perheloma. Mieleen jäikin kytemään ajatus uudesta, pidemmästä vierailusta Visulahdessa ensi kesänä. Lapsetkin toivovat pääsevänsä sinne uudestaan. Samalla voisi tutustua myös Mikkelin kaupungin kulttuuri- ja matkailutarjontaan.

Lisäys 26.7.18:

Näinhän siinä kävi, että lasten toive toteutettiin ja varasimme uuden loman Visulahdesta! Lue täältä uudet kokemukset Dinosauriasta, Xon-Puistosta ja leirintäalueesta sekä lapsiperhevinkkejä Mikkeliin.

Iltauinnilla #visulahti #uimaranta #kesäilta #suomiretki #kotimaassa #perheloma #suomiloma #mikkeli
Iltauinnilla Saimaan rannalla. Kyllä on Suomen suvi kaunis!

 

*Visulahti tarjosi perheellemme majoituksen ja pääsyliput blogikirjoitusta vastaan.

Comments

4 vastausta artikkeliin “Lasten kanssa Visulahdessa”

 1. Heli / Taikasaappaat avatar

  Tulin mielenkiinnosta lukemaan postauksesi, mitä ns. ulkopuolinen ajattelee Visulahdessa. Itse olen asunut tuossa Visulahden kupeessa ensimmäiset 20 vuotta elämästäni ja Visulahden uimaranta oli se ranta, jossa vietin kesäpäiviä lapsena ja nuorena hyvin usein. Nyt asumme pääkaupunkiseudulla ja Mikkeli on meidän mummilakaupunki ja kahtena kesänä ollaan käyty Dinosauriassa ja nyt parina kesänä Xon-puiston puolella. Me ei ehkä muuten pääkaupunkiseudulta Visulahteen lähdettäisi, mutta kun kyseessä on meidän mummilakaupunki ja joka kesä tulee käytyä parikin kertaa Mikkelissä, niin Visulahti on kuulunut myös joihinkin kesiin yhtenä ohjelmanumerona.

 2. Jonna avatar

  Minulle Tampereen seutu (ja särkänniemi!) on sitä lapsuuden kesien aluetta 🙂 Itselle oikeastaan koko Itä-Suomi on melko tuntematonta aluetta, mutta uskon kyllä vaikka mitä sieltä löytyvän. Harmi, että Suomessa on niin pitkät välimatkat!

 3. Mika / Lähtöportti avatar

  Mukava lukea myös teidän kokemuksista Visulahdessa! Esimerkiksi 10-vuotiasta kiinnostaa varmasti hieman eri jutut kuin vaikka 3-vuotiasta, mutta tuolla tosiaan riittää puuhaa moneen makuun. Visulahti sopii varmasti sijaintinsankin puolesta hyvin majapaikaksi, jos haluaa tutustua Mikkelin seutuun.

 4. Jonna avatar

  Ihan totta, eri ikäisiä ja -luonteisia kiinnostavat eri jutut ja hyvä niin! Esimerkiksi joillekin toisille varmasti Visulahden mikroautot, sähköautot jne olisivat varmasti se kohokohta. Meidän tytöille ne eivät uponneet (kokivat sähköautot tosi tylsiksi…). Ja se Xon-puisto olisi varmasti mieleen vielä isommille lapsille, me emme sinne nyt edes ehtineet, kun keskityimme mieluummin rannasta ja uimisesta nauttimiseen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *