Viime viikonloppuna vietin yhden yön Aachenissa, saksalaisessa noin 240 000 asukkaan kaupungissa Hollannin ja Belgian rajan lähellä. Aacheniin minut vei bloggaajatapaaminen, josta kirjoitinkin jo edellisessä postauksessani. Aachen osoittautui todelliseksi kulinaristien suosikkikohteeksi! Kaupungin viehättävä keskusta oli täynnä erilaisia konditorioita, leipomoita, kahviloita, ravintoloita ja pubeja.
Itse tykkään katsella kauniita näyteikkunoita ja olisin voinut ihailla loputtomasti lukuisia toinen toistaan houkuttelevamman näköisiä leipomoiden ja suklaapuotien ikkunoita. Tuleva pääsiäinen näkyi jo selvästi koristeissa.
Ulkosuomalaisen silmää ilahduttaa aina myös ruisleivän osuminen näköpiiriin. Näin herkullisen ja sydämellisen näköistä ruislimppua on Aachenissa tarjolla.
Emme tokikaan tyytyneet reissulla vain ihailemaan herkkuja lasien takaa, vaan ohjelmassa oli niin kunnon lounas kuin illallinenkin. Lounasravintolaksi valikoitui viehättävä LivingRoom, joka sijaitsi aivan hotellia vastapäätä Aachenin vanhan kaupungin kupeessa. Itse valitsin listalta herkullisen hedelmäisen ja hunajaisen vuohenjuustosalaatin.
Lounaan ja illallisen välissä kiertelimme tutkimassa Aachenin vanhaa kaupunkia ja nautimme välillä juomat erilaisissa pubeissa. Itse olen jo tottunut Saksan alhaiseen hintatasoon, mutta etenkin muualta tapaamisen tulleiden kukkaroa ilahdutti juomien edullisuus. Saksassa ei todellakaan tarvitse maksaa itseään kipeäksi ulkona syömisestä ja juomisesta.
Illallisen nautimme hieman paremmassa ravintolassa Aachenin Raatihuonen vieressä. Illallisravintola Ratskeller osoittautui todella hyväksi valinnaksi. Ruoka oli todella maistuvaa ja tunnelma oli rauhallinen. Ensimmäisenä meille tuotiin alkupalaksi rapu-quinoa-punapippuri -salaatit ja sen jälkeen jokainen sai itse valita mieleisistään vaihtoehdoista menusta. Itse söin alkuruuaksi paistettua kalaa punajuuren kanssa, väliruuaksi hummerikeittoa ja pääruuaksi Hirvenlihaa ruusukaalin ja perunamuusin kera. Annokset olivat niin reiluja, etten toiveistani huolimatta jaksanut enää jälkiruokaa. Syömäni kolmen aterian menu maksoi 45€.
Sunnuntaiaamuna ennen kotiinlähtöä nautimme maistuvan brunssin kahvila-konditorio Middelbergissä. Kahvila on erityisen suosittu brunssipaikka ja sinne on tehtävä pöytävaraus. Alakerrassa on konditorio ja brunssi nautitaan yläkerrassa.
Tarjolla oli herkullisia sämpylöitä ja croisantteja, erilaisia suolaisia päällisiä, salaatteja ja munakasta. Itseäni houkutteli erityisesti jälkiruokatarjonta, sillä valikoimissa oli toinen toistaan houkuttelevampia kakkuja ja makeita herkkuja. Myös alakerran myymälässä olisi ollut vaikka mitä ostettavaa. Itse tyydyin vain ihailemaan heidän kakkutaitojaan, mutta kanssamatkaajat ostivat myös kotiin viemisiä.
Vastaa