Blogitunnustus

Blogeissa on kiertänyt jo pitkän aikaa Blogger Recognition Award -tunnustus. Sain tämän tunnustuksen ensimmäisen kerran Sannin taikasaappaat -blogista jo viime marraskuussa. Olin todella otettu saamastani huomiosta, mutta jostain syystä en heti reagoinut tunnustukseen. Tämän jälkeen olen saanut saman tunnustuksen myös Laura’s itinerary, Heidin Italia, Duunireissuja ja viimeisimpänä reilu viikko sitten Kalaa & baliikkia & kalabaliikkia -blogeista. Olen todella kiitollinen ja otettu näistä tunnustuksista ja kiitän koko sydämestäni näitä kaikkia ihania naisia saamistani huomionosoituksista! KIITOS! Tämä blogien yhteisöllisyys on itselleni tärkeintä bloggaamisessa.

Blogitunnustukseen liittyy muutama tehtävä:

 1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen
 2. Kerro lyhyesti, kuinka aloitit bloggaamisen
 3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille
 4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi
 5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajaksi

Aloitin bloggaamisen reilu vuosi sitten. Olin haaveillut blogin kirjoittamisesta jo pitkään, mutta rohkeus oli puuttunut. Eräänä päivänä päätin seurata muutamien ystävieni esimerkkiä ja vaan aloittaa kirjoittamaan. Ensimmäisen postauksen julkaiseminen jännitti todella paljon. Sitten vaan päätin lakata häpeämästä ja tavoittelemasta täydellisyyttä. Nopeasti jäin koukkuun ja nyt en voisi kuvitella lopettavani. Olen saanut blogin kautta niin uusia ystäviä kuin ylipäätään kokemusta kirjoittamisesta ja blogimaailmasta. Blogi on tuonut minulle sisältöä kotirouvan päiviini ja olen voinut sen avulla kehittää itseäni. Olen myös saanut uusia taitoja, muun muassa hakukoneoptimointi on ollut minulle aivan uutta. Olen myös päässyt tekemään jo useita erilaisia yhteistöitä blogin kautta, joten olen oppinut myös markkinointia ja sisällöntuottamista. Ja luonnollisesti olen innostunut taas valokuvaamisestakin enemmän.

Tästä pääsenkin kätevästi näihin neuvoihini aloitteleville blogaajille. Eli ihan vaan lyhyesti: ALOITA! Siinä sitä oppii, kun tekee. Ja verkostoidu alusta asti toisten bloggaajien kanssa. Ja kysele heiltä rohkeasti neuvoja, jos niitä kaipaat. Opettele uusia juttuja pikku hiljaa. Kokemusksen karttuessa myös taidot lisääntyvät. Kukaan ei ole mestari syntyessään.

Jos yhteistöiden tekeminen blogin kautta kiinnostaa, niin suosittelen olemaan itse aktiivinen niiden etsimisessä. Näin minäkin olen tehnyt. Rohkeasti vaan ottamaan yhteyttä itselle mieluisiin tahoihin. Omalle tyylilleen ja linjalleen kannattaa toki olla uskollinen, niin yhteistyö on molemmille osapuolille mieluista ja kannattavaa. Ja, jos blogiyhteistyöt eivät lainkaan kiinnosta, niin mikään pakkohan niitä ei ole tehdä. Minule kuitenkin ne ovat yksi blogin monista hyvistä puolista. Blogista on tullut minulle osa-aikatyö.

Tämä tunnustus on kiertänyt jo kauan, mutta halauan silti jakaa tunnustuksen itsekin eteenpäin. Nimeän tässä muutamia omia suosikkeja, blogeja, joita luen aktiivisesti. Nämä ovat kaikki ulkosuomalaisblogeja ja jokaisesti löytyy niin syvällisempää pohdintaa kuin kurkistuksia toisenlaisiin maailmoihin. Silmiä avaavia pohdintoja. Itse koen oppineeni maailmasta paljon näiden blogien kautta. Tunnustus lähtee siis ympäri maailman seuraaville blogeille:

Edustusrouvan päiväkirja

Diplomaattirouva

Ulkosuomalaisen äidin merkintöjä

1001 Kabul

ja vaikka viimeisin tunnustuksen saaja ei asukaan kaukomailla vaan täällä Saksassa, haluan häntä erityisesti muistaa. London and beyondin Leenalta olen oppinut bloggaamisesta niin paljon, että hän ansaitsee erityismaininnan. Ja erittäin hyvää blogiakin kirjoittaa!


Posted

in

by

Comments

4 vastausta artikkeliin “Blogitunnustus”

 1. Kata avatar

  Kiitos Jonna tunnustuksesta! Olen otettu. Minullekin tämä blogimaailman yhteisöllisyys on blogikirjoittamisen parhaita juttuja ja lämmittää kovasti mieltä saada myönteistä palautetta!

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Ole hyvä Kata 🙂 sinun blogisi on yksi ehdoton suosikkiblogini ja olen sitä lukenut jo vuosia 🙂

 2. valkkis avatar
  valkkis

  Oi miten mielenkiintoisia blogeja, täytyy ehdottomasti lisätä omallekin lukulistalle! 🙂

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Kiva, että löysit uutta luettavaa. Varo vaan, noihin jää koukkuun 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *