Food Studion kokkikoulussa Tallinnassa

Kaipaatko uusia vinkkejä Tallinnan lomalle? Miltä kuulostaisi tutustuminen virolaiseen ruokakulttuuriin käytännön tasolla?

Tallinnan Sataman ja keskustan välissä sijaitseva Food Studio tarjoaa tähän loistavan mahdollisuuden. Food Studion neljän tunnin kokkikoulussa pääset valmistamaan ammattitaitoisten kokkien johdolla neljän ruokalajin illallisen. Minä osallistuin kokkikouluun Viro100 -lehdistömatkan* yhteydessä.

Tallinnan Food Studio johdattaa virolaisen ruokakulttuurin pariin.

Viro100 -lehdistömatkan* yhteydessä pääsin tutustumaan virolaiseen ruokakulttuuriin. Valmistimme yhdessä modernia virolaista ruokaa Food Studiossa. Food Studio tarjoaa erilaisia koulutuksia aina japanilaisesta ja ranskalaisesta keittiöstä lähtien, mutta meille oli varattu erittäin ajankohtainen, Viro100 -juhlavuoteen sopiva moderni virolainen keittiö -koulutus:

Virolainen keittiö tuo monelle mieleen ensimmäiseksi hapankaalin, porsaanpaistin, verimakkaran ja talkkunan. Ja usein aliarvioimmekin juuri oman kotimaisen keittiömme monipuolisuutta ja mahdollisuuksia modernissa keittotaiteessa. Koulutuksen aikana mietimme ja etsimme yhdessä uusia ilmaisutapoja ”vanhalle hyvälle” virolaiselle ruoalle sekä valmistamme neljän ruokalajin modernin mutta perinteitä kunnioittavan gourmet-illallisen paikallisista raaka-aineista. Koulutuksen kesto on 4 tuntia. lähde Food Studio: modern estonian cuisine .

Alkuruuaksi valmistimme liekitettyjä perunoita munavoin ja siian kanssa.

Food Studion koulutuksessa pääset kokeilemaan itse asiantuntijan ohjauksessa miten ammattilaiset valmistavat gourmet-ateriat. Ruuanlaittaminen yhdessä on paitsi opettavaista myös hauskaa. Ja jokainen saa osallistua oman innokkuutensa mukaan. Työtehtäviä on laidasta laitaan. Sain koulutuksesta myös uusia ideoita omaankin kotikeittiöön tuotavaksi. Esimerkiksi alkuruoalla oli tarjolla myös Suomessa perinteistä munavoita perunan ja kalan kanssa. Miksipä sitä ei voisi kotonakin syödä muutenkin kuin karjanlanpiirakoiden päällä!

Virolaisessa keittiössä käytetään paljon kalaa. Meidän valmistamassa alkuruuassa oli tuoretta, aamulla pyydettyä kevyesti suolattua valkoista kalaa.  Kala maustettiin mm chilillä ja tuoreella korianterilla. Herkullista suoraan sanottuna!

Lanttusosekeiton juju oli uunissa paahtaminen.

Lanttukuutiot paahdettiin uunissa ennen soseuttamista. Paahtaminen tuo makuun syvyyttä ja makeutta, jota notkistettiin kanaliemellä ja pehmennettiin runsaalla kermalorauksella.

Pääruokana tarjolla oli hitaasti kypesennettyä possun vatsaa juuresten kera.

Possunlihan kanssa oli tarjolla erilaisia kauden juureksia, jotka liekitettiin maukkaiksi. Kuten alla olevasta kuvasta näkyy, ruuanvalmistus on välillä hyvinkin näyttävää ja kuumaa puuhaa. Lopputulos jälleen kerran maistuva. Ja värikäs. Perunamuusin seassa oli pakasteherneitä, jotka antoivat muusille paitsi pirteän vihreän värin, myös aivan uudenlaista makua. Taas yksi hyvä idea arkiruoanlaittoonkin sovellettavaksi.

Food Studion tiloissa on myös mahdollisuus tutustua virolaisiin pienpanimoiden käsityöoluisiin.
Jälkiruoaksi valmistimme herkullisen marenki-hapankermalumi -annoksen.

Neljän ruokalajin illallisen kruunasi tuhti ja makea mascarponejuustiosta ja rahkasta sekoitettu marengin ja vadelmien kera tarjottava herkku. Maha täynnä ja pää täynnä uusia ideoita oli hyvä lähteä kohti lähellä sijaitsevaa Tallink City -hotellin pehmeää vuodetta.

Kippis eli terviseks! Ja iso suositus Food Studion koulutuksille. Kannattaa kysäistä tarjousta ja lähteä Tallinnaan viettämään mukava hetki vaikkapa yrityksen virkistystoiminnan, synttäreiden tai polttareiden merkeissä.

Tallinnan food Studio löytyy osoitteesta Ahrti 6.

Nettisivut (englanniksi): http://www.foodstudio.ee/en

*tutustuminen virolaiseen ruokakulttuuriin oli osa Viro100 -lehdistömatkaa, jonka järjestivät yhdessä Visit Tallinn sekä laivayhtiöt Eckerö LineTallink Silja ja Viking Line

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *