#IGTT: Vuosi 2016 Instagram-kuvina

Vuoden 2017 ensimmäinen #IGTravelThursday -kampanjan teema on katsaus edelliseen vuoteen. Minä halusin samalla katsastaa mitkä olivat vuoden 2016 suosituimmat instagram-kuvani. Minkälaista tarinaa ne kertovat? Missä on tullut vuoden mittaan käytyä vai olisivatko suosituimmat kuvani enemmän kotikulmieni kuvia?

Olen aktivoitunut Instagrammissa vasta loppuvuotta kohden, joten tästä syystä kesän jälkeen julkaistuissa kuvissa on järjestäen enemmän tykkäyksiä kuin alkuvuoden kuvissa, jolloin olin vasta aloittanut instagram-urani. Mutta tällä mennään. Valikoin tähän postaukseen mukaan kuvat, jotka ovat keränneet vähintään 60 tykkäystä.

Aloitan tähän hetkeen ja tämän hetkiseen sijaintiimme sopivan kuvan, joka tosin on otettu aika tarkalleen vuosi sitten, mutta julkaistu instagram-tililläni joulukuussa 2016. Tässä kuvassa on se maisema, joka edustaa minulle talvista Suomea kauneimmillaan. Näissä maisemissa olemme saaneet tämänkin vuoden vaihteen viettää. Harmi vain, että yhtä kaunista lumipeitettä ei jouluna 2016 ole ollut.

Happy Independence day Finland! Hyvää itsenäisyyspäivää Suomi! Kuva on vuoden takaa, mutta joululomalla pääsen taas noihin maisemiin. #suomi #Finland #suomiretki #kotimaassa #talvi #Winter #lake #ice #suomenluonto #luontokuva #finnishnature #naturephotos #matkablogi #lempipaikkojani #juupajoki #landscape #snow
Happy Independence day Finland! Hyvää itsenäisyyspäivää Suomi! Kuva on vuoden takaa, mutta joululomalla pääsen taas noihin maisemiin.

Yli 60 tykkäystä keräsi myös vastikään julkaisemani kuva Kölnistä. Nämä värikkäät vanhankaupungin talot on kuvattu joulukuussa harmaana päivänä, mutta sit paremminhan talojen värit pääsevät esiin. Kölnin kaupungista voit lukea lisää aiemmista postauksistani: Kölnin vanhakaupunki ja Köln: Panorama ja Reinin puisto.

Cologne old town, Germany. Köln Altstadt. Kölnin vanhan kaupungin värikkäät talot ovat aikasta söpöjä. #Köln #visitkoeln #cologne #visitcologne #thisisgermany #kölnistschön #kölnliebe #lovecologne #citybreak #oldtown #kölnaltstadt #kaupunkiloma #matkablogi #lempipaikkojani #matkabloggaaja #lomallesaksaan #saksa #saksansuomalaiset
Cologne old town, Germany. Köln Altstadt. Kölnin vanhan kaupungin värikkäät talot ovat aikasta söpöjä.

Tässä kuvassa näyttäytyy Saksa minun makuuni. En ole niinkään suurkaupunki-ihminen vaan olen enemmän pikkukylien ystävä ja luonnon helmassa viihtyvämpää sorttia. Tässä kuvassa yhdistyy lempiharrastukseni (viini ja vaellus) ja kuvassa on yksi lempipaikoistani Saksassa, Dernaun kylä. Ahrin jokilaakson viinirinteet ihastuttavat jokaisena vuodenaikana. Ruska-aika nousi kyllä omaksi suosikikseni. Miten upealta viinirinteet näyttävätkään ruskan väreissä!

Saksan Ahr-joen viinialue on loistava kohde myös ruskamatkalle marraskuussa. Lue lisää blogista. Linkki profiilissa. #matkablogi #lempipaikkojani #viinimatkailu #saksanviinit #lomallesaksaan #ahr #ahrtal #dernau #visitahr #visitgermany #visitdernau #ourgermany #bestofgermany #germanwines #Weinberge #rotwein #ruska #november #winetravel #winetourism #vineyard
Saksan Ahr-joen viinialue on loistava kohde myös ruskamatkalle marraskuussa.

Viinilinjalla jatketaan tosin nyt matkustetaan Saksasta Australiaan. Viidenneksi suosituin kuva ei ole taatusti tykkäyksiä kerännyt pelkästään kuvauksellisista syistä vaan ehkä enemmänkin kuvan sisällön takia. Jacob’s Creekin Syrah punaviinit taitavat kutkuttaa aika monien makuhermoja. Kuva on otettu lokakuussa, kun vierailimme Jacob’s Creekin vierailukeskuksessa Barossa Valleyssä. Samalla reissulla kävimme myös muilla viinitiloilla ja tästä reissusta voit lukea lisää täältä.

Wine tasting in Jacob's Creeks visitor centre, Barossa Valley, SA. Blogissa juttua viinitiloista Etelä-Australiassa. Linkki biossa. #jacobscreek #shiraz #winetasting #australianwines #southaustralia #barossavalley #vineyards #Australia #winetourism #viinimatkailu #matkablogi #lempipaikkojani #matkabloggaaja #uusipostaus #viinitila #viininmaistelu #syrah
Wine tasting in Jacob’s Creeks visitor centre, Barossa Valley, SA.

Neljänneksi suosituin Instagram-kuvani edustaa Saksaa mielestäni hyvin. Minulle Saksa on viinialueiden lisäksi juurikin linnamaa. Ja tämä kuvassa oleva upea satulinna on Saksan linnoista taatusti kauneimpia! Kuvassa on Schloss Drachenburg, Reinin varrella Königswinterissä, jossa kävimme loppukesällä. Välillä pitää ihan nipistää itseään uskoakseen, että asun maassa, josta löytyy näi upeita paikkoja! Drachenburgin linnaan on kotoa matkaa noin 40 km, joten uskoisin tekeväni sinne vielä toisenkin reissun. Lisää linnasta voit lukea omasta postauksestaan tämän linkin takaa.

This is the most beautiful castle I've seen this far. Like a fairytale. #thisisgermany #ourgermany #fairytale #mittelrhein #königswinter #castle #drachenburg #Schloss #schlossdrachenburg #visitgermany #lomallesaksaan #rhein #matkablogi #lempipaikkojani
This is the most beautiful castle I’ve seen this far. Like a fairytale.
Vuoden 2016 kolmanneksi suosituin kuva on upea auringonlasku Adelaidessa, Australiassa lokakuussa.

Tämä kuva taitaa edustaa näitä suht tyypillisiä tykkäyksiä kerääviä auringonlaskukuvia. Mutta siihen lienee syynsä. Eihän sille mitään voi, että auringonlaskut vain ovat upeita! Itse asiassa näitä Adelaiden auringonlaskukuvia oli yli 60 tykkäystä keränneissä instagram-kuvissani kaksi muutakin lisää, mutta jätin ne tästä koosteesta pois. Yksi saa edustaa näitä kaikkia.

We have enjoyed beautiful sunsets every day. This gorgeous sunset was two days ago. #adelaideshoresresort #beachfront #beachresort #Adelaide #visitadelaide #Adelaidebeach #westbeach #adelaidewestbeach #sunset #nofilter #ocean #matkablogi #lempipaikkojani #Sonnenuntergang #strand #Australien #Meer
We have enjoyed beautiful sunsets every day.
Vuoden 2016 toiseksi suosituin kuvani on otettu myös Adelaidessa, Australiassa lokakuussa.

Itsekin pidän tästä kuvasta kovin. Kuva ei ole mikään takuuvarma tykkäyksiä keräävä auringonlasku vaan mereltä nousevaa sadepilveä kuvaava otos. Tässä kuvassa on mielestäni upea tunnelma. Kuvan ottohetkikin oli yksi Australian lomamme hienoimmista päivistä. Oli todella kuuma, +29 ja vielä illallakin tarkeni nauttia rannalla hellevaatteissa. Kuvan ranta, Adelaide West Beach, on ihan majapaikkamme edustalla. Niin, ja tässäkään kuvassa ei ole filttereitä käytetty. Kyllä se luonto osaa antaa ihan omanlaisensa värit ja parhaimmat sävyt!

Rain is coming. Mereltä nousee sade. #ocean #Australia #Adelaide #visitadelaide #adelaidewestbeach #beach #rain #nofilter #travelphotos #wanderlust #beautyofnature #matkablogi #bloggaaja
Rain is coming. Mereltä nousee sade.
Vuoden 2016 eniten tykkäyksiä saanut kuvani on todellinen arkikuva.

Kuva on napattu yhtenä aamuna kuopuksen päiväkodin parkkipaikalta. Saimme nauttia joulukuussa aivan mielettömän upeista kirkkaista päivistä ja pikkupakkasista ja näinä päivinä auringonnousut ja -laskut olivat todella upeita. Monena aamuna ihailin taivaan upeita värejä päiväkotimatkalla ja vuoden voittajakuvakin on otettu tällaisena arkiaamun aurinnousuhetkenä. Olen oikeastaan iloinen, ettei vuoden suosituin kuvani ollut mikään matkakuva, sillä olen itse suuri arjen kauneuden puolestapuhuja. Kun pitää silmät auki, niin arjestakin löytyy vaikka kuinka kaunista ja kuvaamisen (ja instagrammin) arvoista!

Kuluneella viikolla oli aivan mielettömiä auringonnousuja. Tämä kuva otettu päiväkodin pihalta lasta aamulla hoitoon viedessä. Eikä oo yhtään filtteriä tarvinnut näyttää! Wonderful sunrises this week in Germany! #sunrise #morning #Germany #mygermany #December #visitgermany #bergischgladbach #nature #sky #morningsky #auringonnousu #saksa #aamu #taivas #beautyofnature #matkablogi #blogi #bloggaaja #ulkosuomalainen #Sonnenaufgang
Kuluneella viikolla oli aivan mielettömiä auringonnousuja. Tämä kuva otettu päiväkodin pihalta lasta aamulla hoitoon viedessä. Eikä oo yhtään filtteriä tarvinnut näyttää! Wonderful sunrises this week in Germany!

Tämä blogikirjoitus on osa tammikuun Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover ja Muru Mou -matkablogit.

Postauksen kuvat ovat tempauksen luonteen mukaisesti kaikki Instagram-tililläni julkaistuja. Minut löytää Instagrammista nimellä @jonnajujukas.


Posted

in

by

Comments

14 vastausta artikkeliin “#IGTT: Vuosi 2016 Instagram-kuvina”

 1. duunireissaaja avatar
  duunireissaaja

  Kiva kun noin moni tykätty kuva on Saksasta! Mä saatan pistäytyä Kölnissä maaliskuussa duunireissun yhteydessä, pitääkin käydä etsimässä nuo talot.

  1. Jonna avatar

   Ilmoittele jos tuut Kölniin ja kahvi tms seuraa kaipaat, olisi kiva tavata ?

 2. Skimbacon Katja avatar

  Kiva matkavuosi takana! Ja olet ihan oikeassa, arjesta löytyy niin monta huippuhetkeä kun vaan osaa ja jaksaa katsoa. Minun kaikki 9 eniten tykättyä kuvaa viime vuodelta oli meidän kodin läheltä!

  1. Jonna avatar

   Kiitos ?

 3. sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa avatar

  Muhun iskee näistä unista eniten kyllä tuo linna.
  Linnareissu Saksaan kuulostaa muutenkin hyvältä idealta. Hyvää reissuvuotta!

  1. Jonna avatar

   Saksa on kyllä oiva matkakohde linnojen ystävälle. Eri tyylisiä linnoja on kymmeniä jo tässä meidänkin lähellä saati sitten koko maassa!

 4. Travellover Annika avatar

  Tunnelmallisia kuvia – ja kaikki paikoista, joissa en koskaan ole käynyt. Instagram tosiaan luo uusia matkailutarpeita.

  1. Jonna avatar

   Kiitos ? Instagram on kyllä vaarallinen paikka. Luo tosiaan loputtoman pituisen matkahaavelistan ?

 5. Terhi / Muru Mou avatar

  Tuo linna! Piti ihan googlettaa, että missä se tarkalleen ottaen sijaitsee, sillä jonkin lähes yhtä upean linnan ohi olen toistaiseksi ainoalla Saksan roadtripillä ajanut. Ei tainnut olla kuitenkaan tuo, joten ilmeisesti siellä on useampikin mahtava linna. Saksasta ei mulle kuitenkaan tule linnat ensimmäisenä mieleen, vaikka noitahan voisi lähteä ihan asiakseen kiertämään 🙂

  1. Jonna avatar

   Saksassa on tosiaan lukuisia upeita linnoja! Pelkästään Reinin varrella jo kymmeniä!

 6. Noora | Kerran poistuin kotoa avatar

  Noi Kölnin vanhankaupungin talot on ihanat <3 Oon käynyt Kölnissä kahdesti ja kummallakin kerralla noita on pitänyt käydä ihmettelemässä 🙂 Saksan linnoja pitäisi ehtiä kierrellä enemmän, nyt plakkarissa taitaa olla vain Neuschwanstein.

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Kölnin vanhakaupunki on pieni, mutta kaunis. Itselleni se on jo tuttu, mutta muuten Kölnistä löytyy vielä paljon tutkimattomia kulmia.

 7. Laura / Laura's Itinerary avatar

  Mahtavia kuvia – ja hienoa, että arkikuva on ollut suosiossa! Mun pitäisi aktivoitua juurikin arkikuvissa, kun ei sitä joka päivä reissaamaankaan pääse, niin pitäisi nauttia enemmän tästä hetkestä ja omasta asuinmaasta – ja vaikka työpaikkamatkailusta!
  Hyvää reissuvuotta 2017, Jonna!

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Kiitos 🙂 Mulla taas tuntuu, ettei muuta olekaan kuin arkikuvia, matkalle pääsee niin harvoin! Tai siis matkalle Saksan ulkopuolelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *