Julkisilla liikkuminen Berliinissä + säästövinkkejä

Berliini on niin laaja kaupunki, että sen haltuunottamiseen eivät pelkät jalat riitä. Avuksi kannattaa ottaa julkiset kulkuvälineet. Julkisilla on onneksi helppo liikkua eikä hintakaan päätä huimaa.

Kertalippu Berliinin AB-alueelle (kattaa koko keskustan ja Tegelin lentoaseman) maksaa yli 15-vuotiailta 2,90€ ja alennusryhmiltä 1,90€. Päivälippu puolestaan maksaa 8,60€ ja sillä saa ajella niin paljon kuin haluaa kaikilla busseilla, ratikalla sekä kaupunkijunilla S-bahnilla ja U-bahnilla. Päivälipun lisäetu perheelliselle on se, että aikuisen päivälipun mukana kulkevat alle 15-vuotiaat lapset (max 3 lasta) mukana ilmaiseksi.

Lue tarkemmin Berliinin julkisesta liikenteestä eli BVG:stä sen omilta sivuilta: www.bvg.de/en

Turistikorteilla säästöä parin päivän matkoissa

Jos vietät Berliinissä useamman päivän, kannattaa harkita turistikorttia, joko Berlin WelcomeCard tai CityTourCard. Kumpiakin voi ostaa 48 tunnin voimassaoloajasta alkaen. Tämä 48 tuntia tarkoittaa todellakin ensimmäisestä käyttökerrasta (eli ekasta leimauksesta) laskettavaa aikaa. Itse olen ostanut parikin kertaa tällaisen 48h tai 72h kortin kolmen-neljän päivän reissulle. 48h kortti on voimassa esimerkiksi pe-iltapäivästä su-iltapäivään ja vastaavasti 72 h kortti pe-iltapäivästä ma-iltapäivään, jolloin sillä voi kulkea julkisilla koko tämän ajan. Molemmissa turistikorteissa on lisäksi etuja museosisäänpääsyihin tms. Berlin Welcome Cardin edut on paremmat (laajemmat) kuin City Tour Cardin, mutta jos ei juuri museoihin ole kiinnostusta, niin halvempi kannattaa ottaa.

Itse ostin viimeisimmäksi tuon 48 h CityTourCardin hintaan 19,90€ ja käytin sitä kolmena päivänä julkisilla kulkemiseen. 3 päivän julkisen päivälippu olisi maksanut 25,80€ (3×8,60€), joten turistikortilla säästi jo useamman euron pelkästään kulkemisessa. Vertailun vuoksi WelcomeCard 48h maksaa 23€ eli sekin tulisi kuitenkin halvemmaksi kuin päiväliput. Ja kuten BVG:n päivälippuihin, myös näihin turistilippuihin kuuluvat lapset mukaan!

Welcome Card -kokemuksistani voit lukea lisää aiemmasta postauksestani: Berliini 72 tunnissa

Lipun osto?

Me olemme aina ostaneet joko päivälipun tai turistilipun BVG:n automaatista asemilta tai laitureilta tai turistilipun (Welcome Card) lentokentän turisti-infosta. BVG:n lipun voi ostaa myös bussikuskilta. BVG:llä on myös oma App, jota me emme ole ainakaan vielä kokeneet tarpeelliseksi. Itse matkahaut ja reittiopastukset ovat löytyneet google mapsin kautta todella hyvin. Lisäksi tykkään välillä katsoa reittivaihtoehtoja ihan perinteisestä metrokartastakin.

WelcomCardin voi ostaa myös netistä etukäteen ja printata valmiiksi. Minä olen tosiaan mieluummin ostanut sen lentoaseman turisti-infosta, jolloin mukaan saa Berliinin kaupunkikartan ja metrokartan. Lisäksi mukana tulevasta alennusvihkosesta löytää hyviä vinkkejä Berliiniin nähtävyyksiin.

Muista leimata lippu!

Lippu pitää aina muistaa leimata ennen  ensimmäistä käyttökertaa! Leimauslaitteet ovat joko laiturilla tai joskus jo aseman puolella eli esim rappusten alapäässä ennen laiturille nousua.

Monilta metropysäkeiltä löytyy kioskeja. Tämä yksilö on alexanderplatzilla.

Lisää vinkkejä ja neuvoja Berliinin julkisilla liikkumiseen lasten kanssa on kirjoittanut Lähtöselvitetty -blogin Katja: Näin liikut julkisilla Berliinissä

mihin sitten julkisilla Berliinissä pääsee? No esimerkiksi Berliinin tekniikan museoon tai East Side Galleryyn!

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “Julkisilla liikkuminen Berliinissä + säästövinkkejä”

  1. Finnoy Travel / Niko avatar

    Hyviä vinkkejä.

    Nämä liput voi ostaa kätevästi BVG-apilla puhelimeen niin säästyy aikaa ja luontoa. Erittäin kätevä appi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *