Ajatuksia lastenhoidosta + arvonta

Joululoman aikana pääsin hoitamaan pientä vauvaa pitkästä aikaa. Sain kunnian hoitaa kummipoikaani pari tuntia. Oli hauska huomata, miten toisaalta (kakka)vaipanvaihto ja pukeminen sujui rutiinilla, toisaalta miten paljon enemmän toisen vauvan hoitamista jännittää kuin omiensa. Parasta tilanteessa oli saada itselleni mahdollisuus keskittyä kummipoikaan ihan kahden kesken, mutta myös mahdollistaa vauvan vanhemmille tilaisuus hoitaa tärkeitä asioita.

Hyvän ja luotettavan lastenhoitajan löytäminen koskettaa jokaista vanhempaa ja perhettä. Ihannetilanteessa perheellä on laaja tukiverkko, josta löytää tarvittaessa hoitaja lapselle. Aina näin ei kuitenkaan ole. Perhetilanteita on monenlaisia. Voidaan asua kaukana suvusta tai asua paikkakunnalla, josta ei ole (vielä) löytynyt ystäviä ja tuttavia. Monessa tapauksessa on kätevää palkata lastenhoitaja kotiin. Postauksessani miten järjestää lastenhoito ulkomailla asuessa pohdin lastenhoitokuvioita toiseen maahan muuttaessa ja lasten päivähoidon järjestämistä Saksassa. Lastenhoitajasta voi olla hyötyä myös vieraan kielen oppimisessa.

vappupiknik_reinin_rannalla

Miksi et käyttäisi lastenhoitajaa?

Olen viime aikoina jutellut useampaankin otteeseen lastenhoitajan löytämisestä ja palkkaamisesta täällä Saksassa asuvien toisten suomalaisäitien kanssa. Asenne lastenhoitajia kohtaan tuntuu olevan täällä Saksassa sallivampi ja hyväksyvämpi kuin Suomessa. Juuri yksi äiti kertoi kuinka hän ei todellakaan koe huonoa omaatuntoa lastenhoitajan palkkaamisesta lapselleen. Hänen löytämänsä lastenhoitaja on nuori musiikinopiskelija. Tämä nuori nainen tulee heille lasta hoitamaan joku soitin mukanaan ja lastenhoitoon kuuluu oleellisena osana musisointi ja laulu. Perheen äiti on oikein tyytyväinen. Lastenhoitaja tarjoaa heidän lapselleen paitsi luotettavaa hoitoa, myös musiikin tuomaa iloa. Tätä kuulemma perheen ei-musikaaliset vanhemmat koe itse voivansa yhtä hyvin tarjota.

Toinen tuttavani on kertonut, että heidän lastenhoitajansa tuo aina mukanaan ison kasan askartelumateriaaleja ja askartelee vaikka mitä yhdessä lapsen kanssa. Tässäkin tapauksessa äiti on oikein tyytyväinen tilanteeseen. Lastenhoitaja on idearikas ja tartuttaa näin lapseenkin käsillätekemisen iloa ja taitoja. Parhaimmillaan hyvä lastenhoito on siis myös varsinaisen lapsen vahtimisen lisäksi luovuutta ja uusia taitoja lapselle opettavaa, kaikkia osapuolia hyödyttävää toimintaa.

reinin_rannalla

ARVONTA!

Hyvän ja luotettavan lastenhoitajan löytämisen helpottamiseksi on kehitetty Babysitter.fi -lastenhoitopalvelu, joka toimii tällä hetkellä Suomen lisäksi muun muassa Hollannissa ja Tanskassa. Blogini Suomessa asuvia lukijoita varmasti ilahduttaa mahdollisuus voittaa arvonnasta 12-kuukauden Premium-jäsenyys Suomen palveluun (arvo 84€). Palvelun perustoiminnothan ovat täysin ilmaisia, mutta jos vanhempi haluaa itse ottaa suoraan yhteyttä lastenhoitajiin, tarvitsee hän tätä varten Premium-jäsenyyden. Lastenhoitajat voivat vastata viesteihin ilmaiseksi ja myös vanhemmat voivat vastata Premium-jäsenyyden omaavan lastenhoitajan viesteihin ilmaiseksi eli hoitaja on mahdollista löytää myös ilman jäsenyyttä – jäsenyys vain tekee lastenhoitajan löytämisestä helpompaa ja nopeampaa.

Arvontaan voit osallistua kommentoimalla tätä postausta (muistathan jättää sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään!). Aikaa on ensi viikon torstaihin asti. Arvon voittajan torstaina23.3.2017 klo 20 jälkeen. Ilmoitan voittajalle sähköpostitse. Kommenttikenttä on vapaa, mutta ilahdun kovasti mietteistäsi lastenhoitoon liittyen. Olisi myös kiva kuulla, mitä kautta olette lastenhoitajan löytäneet tai onko teillä ylipäätään kokemusta lastenhoitajan palkkaamisesta. Tai jätä ihan vaan kevätkuulumisia. Sana on vapaa.

Onnea arvontaan!

*postaus on toteutettu yhteistyössä Babysitter.fi -lastenhoitopalvelun kanssa


Posted

in

,

by

Comments

5 vastausta artikkeliin “Ajatuksia lastenhoidosta + arvonta”

 1. SatuH avatar
  SatuH

  Tähän arvontaan on osallistuttava. 🙂
  Vanhempi lapsista on sopeutuvainen ja ollutkin päiväkodissa ja sukulaisilla hoidossa, nuorempi on vuoden aikana ollut kerran sukulaishoidossa. Juuri (muutama viikko sitten) päätettiin, että täytyy etsiä joku sopiva hoitaja käymään meillä säännöllisen epäsäännöllisesti niinpä rekisteröidyinkin palveluun äsken. Mukavasti oli lastenvahteja tarjolla ihan vieressä.

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Onneksi olkoon SatuH, onnetar suosi sinua tässä arvonnassa.

 2. Anna-Maria avatar
  Anna-Maria

  Lastenhoitoapu olisi todella tarpeen!

 3. Elisa avatar
  Elisa

  Luotettava lastenhoitoapu on todella tärkeää. Meillä on puolivuotias poika ja kyllä jo on ollut välillä tilanteita, että hoitajaa on tarvittu.

 4. Sari avatar
  Sari

  Itselllä ei enää tarvetta lastenhoitopalveluihin. Mutta ystäväni varmasti olisi mielissään tällaisesta mahdollisuudesta; hänellä kun on kolme alle 10 vuotiasta lasta ja tukiverkostoa ei ole lähellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *