Miami Beach – rantaa, rantavahteja ja valokuvausta puutarhassa

Floridan viikkomme aikana ajelimme yhdeksi päiväksi Fort Lauderdalesta Miamiin ja Miami Beachille. Kyllähän tuolla olisi enemmänkin aikaa saanut kulumaan kuin yhden päivän, mutta kyllä päivässäkin ehti vaikka mitä.

Ihan aluksi suuntasimme kuuluisalle Miami Beachin South Beachille. Olimme lähteneet liikenteeseen heti aamulla, joten olimme suht ajoissa myös etsimässä parkkipaikkaa autolle ja aamusta niitä olikin hyvin löydettävissä. Myös liikennemäärät olivat vielä hyvin kohtuulliset. Rantakin oli enemmän tyhjä kuin täysi. Meillä ei ollut tarkoituksena viettää varsinaisesti rantapäivää South Beachillä. Enemmän halusimme vain nähdä värikkäitä hengenpelastajien koppeja (ja komeita hengenpelastajia!) sekä ihastella Miami Beachin art deco -henkisiä taloja. Näihin riitti hyvin pari tuntia.

Keskipäivän paahdetta ja kovia UV-lukemia karkuun vetäydyimme Miami Beachin kasvitieteelliseen puutarhaan. Tämä olikin ihan nappikohde! Puutarha oli melko pieni, mutta koostui silti usemmasta erilaisesta alueesta. Äiti kuvasi erikoisia kasveja ja lapset innostuivat kuvaamaan toisiaan.

Bonuksena innostuimme ruokkimaan nälkäisiä kaloja. Muitakin luontokappaleita puutarhaan piiloutui. Kilpikonnat lekottelivat lämpimillä kivillä nauttimassa auringosta. Suuret perhoset kisailivat pitkin poikin niityllä ja välillä pysähtyivät imemään mettä kukasta. Sisiliskotkin huomasimme, vaikka aika hyvä suojaväri niillä olikin. Lintujakin oli kasvillisuuden seassa pyydystämässä päivän ateriaansa.

Miami beachin kasvitieteellinen puutarha on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 9-17. Sisäänpääsymaksua ei ole, joten paikka sopii pienelläkin matkabudjetilla reissaaville. Toki lahjoituksen voi halutessaan jättää puutarhan toimintaa tukemaan. Kasvitieteellisen puutarhan kotisivuilta löydät lisätietoja oman vierailusi suunnitteluun: Miami Beach Botanical Garden

Kasvitieteellisen puutarhan vieressä on toinen kohde, ajatuksia herättävä juutalaisten muistomerkki. Miami Beachissä asuu suuri juutalaisten yhdyskunta.

Juutalaisten muistomerkki

Miami Beachiltä suuntasimme auton nokan vielä kohti Miamia ja kuubalaisten kaupunginosaa Little Havanaa. Myöhään iltapäivällä liikennettä oli jo enemmän, mutta onnistuimme löytämään autolle parkkipaikan. Kovin kauaa emme kuubalaisten kaupungisosassa viettäneet, mutta pientä esimakua sen värikkäästä olemuksesta saimme. Ruokakauppojen ja baarien tarjonta oli erilaista ja aukiolla miehet istuskelivat juttelemassa sikareita poltellen. Seiniä koristivat mielenkiintoiset katumaalaukset.

Päivässä ehti saada jonkilaisen käsityksen mitä kaikkea Miamilla olisi tarjottavanaan. Tuli tunne, että tuonne haluaisin päästä uudestaan, mutta se olisi toisen loman aika sitten se. Lasten kanssa (ja mahataudin sotkiessa vähän suunnitelmia) jouduimme tyytymään vain yhteen päivään. Muina päivinä oli aivan muut reissut ja kohteet. Niistä lisää seraavassa postauksessa!

Hikinen bloggaaja Miamissa.

Lempipaikkojani blogi löytyy myös Facebookista, Instagrammista ja Twitteristä. Tervetuloa seuraamaan!

Comments

4 vastausta artikkeliin “Miami Beach – rantaa, rantavahteja ja valokuvausta puutarhassa”

 1. Minttu avatar
  Minttu

  Kyllä joo Miami South Beach on ollut takuuvarma talvilomakohde ja joskus touko-kesäkuullakin on tullut vierailtua. Ocean Driven lisäksi Espanjola Way (Italiaa, Meksikoa, Espanjaa, Kuubaa,…) sekä Lincoln Road tarjoaa kulinaarisia ja muita elämyksiään. Lisäksi Keysien saaristoon on hienoa ajella, on niin lähellä. Voi vain suositella joulunkinviettopaikaksi Miamia. Majoituksia saa kuitenkin jopa alle sadan taalan ihan huoneistoihin hyvällä paikalla, kun kaivelee eri agenteilta (bookkaria vastaavat). Autolla pääsee myös Orlandoon, jossa lapsiperheille unelmalomaa tarjolla elämyspuistoin.
  Kivat oli kuvat ja varmaan päivässäkin kerkisi hyvin päästä fiilikseen.

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Aloimme jo haaveilla talvi- tai joululomasta Floridassa! Tuolla olisi vaikka ja mitä useita reissuja ajatellen. En enää lainkaan ihmettele heitä, ketkä palaavat Floridaan aina vaan uudestaan.

 2. Kohteena maailma / Rami avatar

  Itse rakastuin kyllä kertaheitolla Miamiin ja aion mennä sinne varmasti uudestaan pidemmäksikin aikaa. Itselle tietysti urheilun ystävänä Miami tarjoaa penkkiurheilumahdollisuuksia ympäri vuoden niin ammattilaissarjojen kuin yliopistosarjojen muodossa. Lisäksi tekemistä ja näkemistä on vaikka kuinka paljon + tietysti risteilymahdollisuudet. Miamista on helppo tutustua muuhun Floridaan omalla autolla, mikä tekee siitä erityisen mukavan kohteen kaikkinensa. Toki oma suosikkini on South Beach, jossa on menoa meininkiä ympäri vuorokauden 🙂 Tässä samalla omat vinkkini Miamiin: http://kohteenamaailma.fi/amerikka/mita-tehda-miamissa/

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Kiitos kommnetistä ja linkistä Rami, sulla on kyllä hyviä vinkkejä ja blogiasi etukäteen luinkin 🙂 Mua jäi vähän harmittamaan, että Miami jäi meillä niin vähälle huomiolle, mutta olen ihan vakuuttunut, että toinen kerta siellä tulee vielä joskus 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *