Joulun odotus alkaa!

Ulkosuomalaisena tietyt Suomeen ja suomalaisuuteen liittyvät perinteet ovat tärkeitä ja niitä haluaa vaalia myös ulkomailla asuessa. Vaikka onkin antoisaa ja rikastuttavaa tutustua asuinmaan kulttuuriin ja perinteisiin, on myös yhtä lailla tärkeää säilyttää omia perinteitään. Erityisen tärkeäksi koen tämän omien lasteni kannalta. Hekin ovat suomalaisia, vaikka tällä hetkellä eivät Suomessa asukaan. Heillekin on tärkeää oppia suomalaisia tapoja. Oikeastaan ajattelen, että heillä on oikeus tutustua suomalaisiin perinteisiin, omiin suomalaisiin juuriinsa.

Kaikista suomalaisista perinteistä ja juhlista itselleni tärkein on joulu. Eikä liene yllätys, että se taitaa olla myös lasten lempijuhla. Joulukoristeiden askartelemisen, joululaulujen laulamisen ja piparkakkujen leipomisen ohella joulun odotukseen kuuluu kiinteänä osana joulukalenteri! Tästäkin syystä olin yhteistyöstä Suomen partion kanssa erityisen mielissäni. Sain joku aika sitten heiltä erittäin mieluista postia. Isossa kirjekuoressa minua ja etenkin lapsiani ilahduttivat kolme kappaletta vuoden 2016 partiolaisten adventtikalenteria.

Adventtikalenterilla on pitkät perinteet. Suomalaiset partiotytöt toivat kalenteriperinteen maahamme Ruotsista vuonna 1947. Sen jälkeen partiolaisten adventtikalenteri on ilmestynyt joka vuosi.  Lisätietoja adventtikalenterista löytyy täältä: www.adventtikalenteri.fi.

partiolaisten_adventtikalenteri_2016

Partiolaisten adventtikalenteri on perinteinen kuvakalenteri. Jokaisen luukun takaa ilmestyy kuvaa täydentävä piirustus. Itselleni kuvakalenterissa on ihanaa nostalgiaa. Lapsista se saattaa tuntua tylsältä, jos lapsi on jo ehtinyt tottua esimerkiksi suklaa- tai tavarakalenteriin. Viime vuonna meidän lapsilla oli Kinderin suklaakalenterit. Toissa vuonna meillä oli ensimmäistä (ja ainakin toistaiseksi viimeistä) kertaa jokaisella lapsella oma kaupasta ostettu tavarakalenteri. Omasta mielestäni nämä valmiit kaupalliset tavarakalenterit ovat sisältöön nähden melko kalliita ja persoonattomia. Lapsetkaan eivät jokaisesta luukun takaa ilmestyneestä pikkukrääsästä olleet innoissaan.

Tänä vuonna ajattelin täydentää tätä partiolaisten kalenteria jollakin kivalla tontun lähettämällä terveisellä. Kuvakalenterin viereen on helppo laittaa pieni rasia tai pussi, johon tonttu yön aikana tuo mukavan yllätyksen. Näissä yllätyksissä voi sitten antaa oman mielikuvituksen lentää. Itse olen suunnitellut laittavani jonain päivänä pienen herkun, vaikkapa yhden suklaakonvehdin. Jonain päivänä yllätys voi olla jotain tarpeellista tai vähemmän tarpeellista pikkutavaraa (esim. tarra tai hiuspinni). Joinakin päivinä tontun yllätys voi aivan hyvin olla myös lupaus kivasta yhteisestä tekemisestä, esimerkiksi lupaus leipoa yhdessä.

Adventtikalenterin ensimmäinne luukku avataan ensimmäisenä adventtina. Vuonna 2016 se on jo 27.11.
Adventtikalenterin ensimmäinen luukku avataan ensimmäisenä adventtina. Vuonna 2016 se on jo 27.11.

Itselleni parasta joulussa on seurata lasten iloa ja jännitystä, joulun odotusta. Lahjoja on ihana antaa ja ostotavaran sijasta itse yritän, etenkin aikuisten lahjoissa, panostaa itse tehtyihin lahjoihin. Ei se määrä vaan laatu. Jouluun liittyy olennaisena osana myös hyvän mielen jakaminen kanssaihmisille. Ostamalla partiolaisten adventtikalenterin annat tukea Suomen Partiolaisille, Suomen suurimmalle nuorisojärjestölle. Adventtikalenterista saatavat tuotot menevät kokonaisuudessaan partiotoimintaan. Ostamalla kalenterin tuet esimerkiksi paikallisjärjestöjen leirien ja retkien järjestämistä.

Partio on täynnä ystävyyttä, naurua ja unohtumattomia elämyksiä. Partio on kaikille avoin harrastus, joka vaalii vastuuntuntoisuutta, ympäristön ja toisten ihmisten huomioimista sekä johtajuustaitoja. Vapaaehtoisemme antavat vuosittain yli 3 miljoonaa tuntia aikaansa lasten ja nuorten partioharrastamisen mahdollistamiseksi. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Meillä olet osa maailmanlaajuista yhteisöä, jonka avulla maailmasta voi tehdä paremman paikan. Lähde mukaan seikkailuun osoitteessa partio.fi/liity

partiolaisten_kalenteri_2016

Partiolaisten adventtikalenteri on partiolaisten tärkein varainhankintakamppanja. Adventtikalenteria myydään eniten markettien, kauppakeskusten ja tapahtumien yhteydessä, mutta myös ovelta ovelle. Viime vuodesta lähtien kalenteria on voinut ostaa myös verrkkokaupasta. Jos siis lähipiirissä kukaan ei myy kalenteria tai arpaonni tämän postauksen yhteydessä ei suosi, niin klikkaa itsesi verkkokauppaan osoitteessa http://www.adventtikalenteri.fi/osta/ ja tilaa oma kalenteri. Ja mikä mahtavinta, ulkosuomalaisia ei ole unohdettu, vaan verkkokaupausta voi tilata myös ulkomaille!

Ja koska joulu on jakamisen aikaa, haluan lahjoittaa kaksi saamistani kalentereista teille lukijat. Omat tyttöni olisivat varmasti mielellään pitäneet kukin yhden, mutta olen sitä mieltä, että yksi yhteinen kalenteri riittää heille mainiosti. Siispä kommentoimalla tätä postausta, osallistut adventtikalenterin arvontaan. Erityisen mielelläni jakaisin partiolaisten adventtikalenterin ulkosuomalaiselle, koska heillä harvemmin on mahdollisuutta blogiarvontoihin osallistumiseen. Siispä varaan toisen kalenterin pelkästään ulkosuomalaisille. Kerrothan kommentissa asuinmaasi (ja jätä sähköpostisoitteesi nimimerkin yhteydessä), jos haluat osallistua myös ulkosuomalaisten kalenteriarvontaan. On myös kiva saada tietää mistä kaikista maista blogiani luetaan. Toisen kalenterin arvon kaikkien kommentoijien kesken.

Aikaa arvontaan osallistumiseen on tämän viikon loppuun asti. Suoritan arvonnan su 6.11. klo 18:00 Voittajiin otan yhteyden sähköpostilla.

Arpaonnea ja mukavaa joulunodotusta kaikille!

ARPAONNI suosi Liinaa ja Pirjo Savista Saksasta. Onnea voittajille!

partiolaisten_adventtikalenteri

*yhteistyössä Suomen Partion kanssa


Posted

in

by

Comments

35 vastausta artikkeliin “Joulun odotus alkaa!”

 1. Tyynellä säällä avatar

  Pienimmäiselle (1.5v) olisi mukava hankkia nimenomaan kuvakalenteri. (Suomi).

 2. Hansku Koo avatar
  Hansku Koo

  Mukana ollaan laadukkaan kalenterin arvonnassa. (Suomi).

 3. Teija avatar
  Teija

  Mukaan! ( Suomi)

 4. anna s. avatar
  anna s.

  Mukana 🙂 Suomi 🙂

 5. Heidi avatar
  Heidi

  Mukana 🙂 (Ranska)

 6. Mari avatar

  Joulu on todellakin ulkosuomalaisen parasta aikaa! Aloitan kauden itsenäisyyspäivänä jolloin teen ensimmäisen satsin joulutorttuja. Tulen myös mukaan arvontaan! (Ruotsi)

 7. Pilvi avatar
  Pilvi

  Mukana 🙂 (Suomi)

 8. tiiu avatar
  tiiu

  Mukana! (Suomi)

 9. Liina avatar
  Liina

  Hieno idea! Tuota kalenteria tuli aikoinaan itselin partiolaisena myytyä. Meilläkin jätetään tänä vuonna tavarakalenterit väliin ja tehdään vanhimman lapsen kanssa oma kalenteri pienimpiä ilostuttamaan. Terkkuja täältä naapurikaupungista (Saksa).

  1. Jonna avatar

   Terkkuja naapurikaupunkiin ja onnittelut, esikoinen nosti sinut toiseksi voittajaksi ?

 10. Pirjo avatar
  Pirjo

  Mukana Pirjo Saksasta 🙂 Joulu meillä täällä on varmaan 95 % suomalaista 🙂

 11. Linnea avatar
  Linnea

  Mukana myös ? (Thaimaa)

 12. Erja avatar
  Erja

  Arvonnassa mukana. (Saksa)

 13. Tonttu Toljanterrri avatar
  Tonttu Toljanterrri

  Kyllä se joulu sieltä pian tulee, jee! (: (Suomi)

 14. Riiti avatar
  Riiti

  Mukana, partiolaisten kalenteria ei ole vielä ollutkaan lapsilla. (Suomi)

 15. MARJA-LIISA avatar
  MARJA-LIISA

  Mukana! Voisin postittaa tämän maailmalle aikaisena joulutervehdyksenä 🙂

 16. Sanni avatar

  Oi ihana partiolaisten kalenteri! Tulee ihan lapsuus mieleen kun noita on itsekin tullut myytyä. Täällä on jo aloitettu joululaulujen kuuntelu ja glühweinkausi ja pian korkkaan ensimmäisen Suomesta asti hankitun glögipullon! Pipareita ajattelin myös leipoa ennen joulua, jotta poikaystävä saa pienen maistiaisen suomalaista joulua, vaikka ei tänä vuonna lähdekään kanssani Suomeen jouluksi. Terveisiä myöskin Saksasta!

 17. hilkka avatar
  hilkka

  mukana! Suomi.

 18. Maija avatar
  Maija

  Mukana! 3v tontulle Itävaltaan olisi mukava saada kalenteri.

 19. Miukkis avatar
  Miukkis

  Mukana kivassa arvonnassa (Suomi).

 20. ainoemilia avatar
  ainoemilia

  Olisi ihana saada hiukan suomalaisen joulun tunnelmaa 🙂 (Meksiko)

 21. Aikku avatar
  Aikku

  Partiolaisten kalenteri on aivan ihana 🙂 Toivottavasti Onnetar suosii ja saamme iloita siitä täällä Saksassa. Ihanaa joulunodotusta!

 22. Pirjo Savinen avatar

  PIRRE Saksasta myös mukana…

  1. Jonna avatar

   Onnea! Esikoiseni arpoi sinut toiseksi voittajaksi ?

 23. Virpi avatar
  Virpi

  Mukana arvonnassa (Saksa)

 24. kati suomalainen im allgäu avatar
  kati suomalainen im allgäu

  Kimi mukana. Saksa.

 25. lakkaneito avatar
  lakkaneito

  Mukana arvonnassa! 🙂

 26. Leena avatar
  Leena

  Olisin mielelläni arvonnassa mukana (Saksa)

 27. Janita avatar
  Janita

  Myös mukaan arvontaan! (Saksa)

 28. Minna avatar
  Minna

  Kaunis, lämminhenkinen kuva kalenterissa! Tämän kanssa olisi mukava odotella joulua 🙂 Suomesta mukana arvonnassa!

 29. Emilia avatar
  Emilia

  Mukana arvonnassa (Suomi) 🙂

 30. Miia avatar
  Miia

  Mukaan arvontaan Suomesta! 🙂

 31. piitu avatar
  piitu

  Mukaan Suomesta!

 32. sarita avatar
  sarita

  Mukana arvonnassa (suomi)

 33. ansu88 avatar
  ansu88

  Osallistun Suomesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *