Adelaiden rannoilla

Adelaiden edustalla on 70 kilmometriä valkoista hiekkarantaa, joten kyllähän siinä riittää mistä valita. Jokaiselle löytyy taatusti oma suosikkirantansa haluaa sitten nauttia yksinäisyydestä tai olla keskellä kuhinaa palveluiden ääressä.

Lokakuussa sää oli hyvin vaihtelevaa.

Me olimme Adelaidessa lokakuussa eli Australian keväällä. Kelit eivät meitä varsinaisesti suosineet ja kahden viikon lomaan mahtui myös useita sadepäiviä. Kylmimpänä päivänä mittari näytti vain +11 astetta ja satoi ja tuuli kovasti. Kylmän tuulen takia rannalla olisi useampana päivänä tarvinnut pipon päähänsä. Paikallisilla tämä asia näyttikin olevan hyvin tiedossa ja jopa villamyssyjä näkyi korvia suojaamassa. Toisaalta kuumimpana päivänä aurinko porotti kirkkaana ja lämpötila kohosi +29 asteeseen ja tuulikin tuntui kuumalta. Säästä huolimatta nautimme rannoista useampana päivänä. Meressä uimassa emme kyllä käyneet kertaakaan. Merivesi oli paitsi jäätävän kylmää, olivat myös aallot todella hurjia. Varpaita sentään pystyi uittamaan.

Rain is coming. Mereltä nousee sade. #ocean #Australia #Adelaide #visitadelaide #adelaidewestbeach #beach #rain #nofilter #travelphotos #wanderlust #beautyofnature #matkablogi #bloggaaja
Mereltä nousee sade. Adelaide Shores, West Beach.

Majoituimme lomamme aikana yhteensä neljässä eri kohteessa. Viimeisin majapaikkamme sijaitsi Adelaiden lentokentän tuntumassa West Beachillä, Adelaide Shores Resortissa, jossa meillä oli oma talo. Majoituksestamme voit lukea lisää täältä. Meillä oli upeat merinäkymät oman talon kuistilta ja keittiöstä ja saimmekin ihailla joka ilta mitä upeampia auringonlaskuja. Oli helppo kipaista rannalle, kun huomasi ikkunasta upean värisen taivaan. Vietimme rannalla aikaa myös muuten, olihan sinne vain muuta askel majapaikastamme. Lapset rakensivat tohkeissaan hiekkalinnoja ja etsivät erilaisia simpukoita. Itsestä oli ihanaa vain istua rauhassa merta katselemassa. Tai lenkkeillä pitkin rantaa. Voiko alati vaihtuvaan merimaisemaan ikinä kyllästyä? En usko!

Our holiday apartment is in beach front and today's sunset was simply stunning! #adelaideshores #holidayatbeach #westbeachadelaide #visitadelaide #adelaidecity #ocean #sunset #southaustralia #west each #Adelaidebeach #villa #holidayapartment #adelaideshoresresort #resort

Näinä pimeinä ja märkinä syysiltoina on kiva muistella toisenlaisia iltoja kuukauden takaa. #Australia #Adelaide #visitadelaide #adelaideshores #westbeach #evening #october #beach #ocean #matkablogi #lempipaikkojani

We have enjoyed beautiful sunsets every day. This gorgeous sunset was two days ago. #adelaideshoresresort #beachfront #beachresort #Adelaide #visitadelaide #Adelaidebeach #westbeach #adelaidewestbeach #sunset #nofilter #ocean #matkablogi #lempipaikkojani #Sonnenuntergang #strand #Australien #Meer

Glenelg valloitti sydämeni

Vaikka nautin rauhallisista West Beachin alueen rannoista, niin Adelaiden kuuluisin kaupunkiranta Glenelg ihastutti eniten. Siellä oli sellaista ”oikean rantakohteen” tuntua. Rannan hiekka oli niin hohtavan valkoista, että melkein silmiin sattui. Palmupuut ja kauniit rakennukset täydensivät lomafiilistä mahtavasti. Glenelgiin menemällä pääsi hetkessä aivan toisenlaiseen maailmaan, todellakin kuin pienelle minilomalle rannalle keskelta kaupunkilomaa. Glegelgiin pääsee kätevästi raitiovaunulla.

Today we explore Adelaide city beach Glenelg. It was just like a paradise. I love it! #Adelaide #thisisadelaide #visitadelaide #glenelg #citybeach #visitglenelg #beachfront #beach #Adelaide each #southaustralia #matkablogi #lempipaikkojani

Sininen ja valkoinen. Adelaiden kaupunkiranta Glenelg tarjoaa molempia. #Adelaide #glenelg #beach #jetty #visitadelaide #southsaustralia

Jos hiekalla makoilu tai samoilu alkaa kyllästyttää, on Glenelgissä muitakin ajanvietemahdollisuuksia. Sieltä löytyy iso valikoima erilaisia kauppoja, kahviloita, baareja ja ravintoloita,  lasten leikkipaikkoja unohtamatta. Kuten muuallakin Adelaidessa ja Australiassa, täälläkin on hyvät ja ilmaiset julkiset vessat sekä juomavettä saatavissa automaatista. Pieniä, mutta tärkeitä asioita, jotka tekvevät elämästä (ja matkailusta) helpompaa. Ravintolatarjontaa Glenelgissä on joka lähtöön. Me kävimme lounaalla hieman hienommassa ravintolassa Glenelgin pääkadun varrella.

Fish tacos for lunch. Cardone's, Glenelg, Adelaide #Adelaide #visitadelaide #glenelg #exploreadelaide #visitglenelg #lunch #InstagramTravelThursday #igtt #matkablogi #matkabloggaaja #cardones
Herkullisia kalatacoja lounaaksi. Cardone’s, Glenelg.

Adelaiden edustan rantojen lisäksi tutuistuimme myös Port Adelaidessa olevaan Semaphoren rantaan (Semaphore Beach). Siellä näytti olevan upean valkoisen hiekan lisäksi todella houkuttelevan näköinen leikkipuisto, maailmanpyörä ja iso vesiliukumäkin. Meitä ei sää suosinut, joten näiden testaaminen jäi. Kävimme vain kävelemässä aallonmurtajalla. Valokuvista tuli kyllä upeita, sillä mereltä nouseva sade luo erityistä tunnelmaa. Vai mitä sanotte?

Today we visited at beautiful Semaphore jetty at Port Adelaide. #semaphore #semaphorejetty #portadelaide #Adelaide #visitadelaide #ocean #exploreadelaide #exploreaustralia #southaustralia #matkablogi #lempipaikkojani

Lokakuu ei liene vielä varsinaista rantalomasesonkia Australiassa. Rantoja oltiin vasta siivoamassa talven jäljiltä. Joillakin rannoilla oli aaltojen kuljettamaa merilevää runsaastikin. Glenelgissä oli menossa hiekan puhdistaminen roskista, simpukoista ja isoista kivistä ja rannalla ajeli iso traktori hiekkaa keräämässä puhdistuslaitteistoon vietäväksi. Adelaiden edustalla rannat näyttivät muutenkin olevan maisemointityön alla. Ainakin West Beachillä, jossa oli menossa dyynien suojelu ja entisöinti. Dyyneillä kävely oli ehdottomasti kielletty, jotta niiden kasvillisuus ja eläimistö saavat olla rauhassa. Mutta meitä se ei estänyt rannoista nauttimasta. Ja näiden töiden tarkoitushan on vain suojella herkkää rantaviivaa ja taata jatkossakin kaikille hyvät rannat.

Tämä blogikirjoitus on osa joulukuun Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat RIMMA+LAURA -matkablogi, Travellover ja Muru Mou -matkablogi.

Postauksen kuvat ovat tempauksen luonteen mukaisesti kaikki Instagram-tililläni julkaistuja. Minut löytää Instagrammista nimellä @jonnajujukas.

instagram-travel-thursday-FIN


Posted

in

by

Comments

8 vastausta artikkeliin “Adelaiden rannoilla”

 1. Terhi / Muru Mou avatar

  Ihania rantakuvia harmaan ja ankean päivän piristykseksi, kiitos! 🙂 Millainen kaupunki Adelaide on muuten? Rannat näyttää hienoilta, mutta muuten olen kuullut, että Adelaide olisi aika tylsä paikka (ainakin Melbourneen verrattuna).

  1. Jonna avatar

   Kyllä minä Adelaidesta pidin, vaikka ensinäkemältä ei vakuuttanut. Uskon kyllä, että jos Melbourneen vertaa, niin vaikuttaa tylsältä ja pieneltä. Mutta kyllä Adelaidessakin oli vaikka mitä näkemistä. Olen ehtinyt kirjoittaa vasta kasvitueteellisestä puutarhasta, mutta muutakin juttua kaupungista on kyllä tulossa. Siellä on mielenkiintoista arkkitehtuuria ja katutaidetta, mutta myös vehreyttä.

 2. Anna | Muuttolintu.com avatar

  Adelaiden kevät kuulostaa aika samalta mitä se oli täällä Melbournessakin. Kevät on yleensä sään puolesta paljon vaihtelevampaa kuin syksy, koskaan ei voi tietää mitä tapahtuu ja lämpötila voi päivässäkin tippu parikymmentä astetta. Me ei olla Adelaiden rantoihin kauheasti tutustuttu, mitä nyt nopeasti piipahdettu road tripin varrella, kuulostaa kyllä kivoilta. Melbournessa ei ole onneksi isoja aaltojakaan, lahden kupeessa kun ollaan. Me kyllä tykättiin Adelaidesta, vaikka ei olla niin kauheasti siellä aikaa vietettykään. Meille ainakin sen pieni koko on iso plussa, ainakin näin kun on ison kaupungin ruuhkiin ja möykkään tottunut.

  1. Jonna avatar

   Kevät on tosiaan vähän epävarma säiden suhteen. Mutta toisaalta miehen työkaverit (mieheni oli samalla työmatkalla Adelaidessa) sanoivat, että oli tavanomaista huonompi kevätsää Adelaidessa. Ettei yleensä ole niin sateista kuin meidän lomalla oli. Eikä kylmää. Minustakin Adelaide oli mukavan kokoinen (1,3 miljoonaa asukasta) ja vaikka sen keskusta on tavallaan pieni, niin se just mahdollisti sen hyvän hallinnan ja helpon liikkumisen yksin kolmen lapsen kanssa.

 3. Annika | Travelloverblogi avatar

  Ihania kuvia! Australia on minulle ihan vieras manner vielä, mutta ajatus 70 kilometrin rannasta on jo aika kiva.

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Kiitos 🙂 Enpä minään voi sanoa koko Australian mannerta tuntevani, mutta pieni osa tuli tutuksi. Toivottavasti pääsen vielä joskus uudestaan!

 4. ananas2go avatar
  ananas2go

  Merelle tuijottelu on kyllä ehdotonta suosikkipuuhaa, jota voisi harrastaa iän kaiken. Olen asunut aina merikaupungissa (Oulu ja Kotka) ja vaatisi tosissaan sopeutumista majailla muualla, vaikka aikamoinen maakrapu muuten olenkin. Joskus tahtoisin oppia purjehtimaan.

  1. Jonna avatar

   Mulle taas meri edustaa lomaa, koska olen lapsuuteni viettänyt sisämaassa. Tosin lukuisten järvien läheisyydessä. Tästä päästäänkin siihen, että olen huomannut, että suomalaiset jakautuvat karkeasti kahteen leiriin, niihin, joille meri edustaa Suomea ja niihin, jotka kaipaavat järviä. Riippuen missä päin on asunut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *