Retkivinkkejä Adelaiden ympäristöön

Miljoonan asukkaan Adelaide tarjoaa toki matkailijalle monenlaista nähtävää ja koettavaa, mutta pidemmällä lomalla ehtii hyvin myös tutustumaan Adelaiden ympäristöön. Lähiseuduilta löytyy useita mainioita päiväretkikohteita, kuten Gorgen villieläinpuisto. Tässä postauksessa esittelen muutaman kohteen lisää. Nämä vinkit ovat myös lapsiperhenäkökulmasta valittuja.

Port Adelaide on viehättävä satamakaupunki Adelaiden lähellä.

Port Adelaidessa on herttaista pikkukaupunkitunnelmaa, mutta myös merellistä satamakaupunkifiilistä. Meillä oli vähän huonoa tuuria lokakuisella Australian matkalla säiden suhteen ja matkan ajalle sattui useampi sateinen päivä. Rankan sateen vuoksi oli keksittävä mielekästä puuhaa sisätiloissa, ja tutkimme erilaisia lapsiperheillekin sopivia museokohteita. Olimme saaneet suosituksen Port Adelaidessa olevasta rautatiemuseosta (National Railway Museum), joten otimme sen yhtenä sadepäivänä ohjelmaan. Museo oli kyllä hyvä valinta ja koko perhe piti siitä. Moniin vanhoihin junin pääsi kurkistamaan sisälle ja museossa pyöri myös mielenkiintoisia videoita, joissa kerrottiin alueen historiasta ja Australian asuttamisen ja rautatieverkoston rakentamisen ajoista.

Lasten mielestä ehkä hauskinta junamuseossa oli kuitenkin vanhat hupilaitteet eli erilaiset kolikolla toimivat vempeleet ja vääristävä kamera. Tai enpä tiedä onko tuo kamera enempi luettavissa kauhu- vai naurulaitteeksi. Edustavan otoksen sillä ainakin bloggaajasta sai vai oletteko eri meiltä?

Semaphoresta löytyy kaunista rantaa.

Port Adelaiden vierestä löytyy Semaphore. Semaphore olisi houkutteleva iso vesipuisto, mutta kylmällä kelillä ei tarjennut vesileikkejä edes harkita. Kaunista rantaa siellä kyllä oli ja kylmyydestä huolimatta nautimme ranta- ja merimaisemasta. Mereltä nouseva sade loi upean tunnelman aallonmurtajalle. Rannalla lapset keräilivät simpukoita ja saipa nuorimmainen tuta sormissaan simpukan elollisuudenkin. Isoa simpukkaa nostaessaan kuopus parahti ”äiti se puri minua” kun simpukka napsahti kiinni.

St Kildan suuri leikkipuisto tarjoaa elämyksiä isommillekin leikkijöille.

Majapaikkamme (Adelaide Shores Resort) hotellikansiossa oli monia hyviä vinkkejä lähialueille eri teemoihin kerättynä. Me löysimme lapsiperhevinkeistä kehutun valtavan seikkailuleikkipuiston St Kildassa, noin 45 minuutin ajomatkan päässä Adelaidesta. Sen vieressä olisi ollut myös luontokohde, kahden kilometrin patikkareitti  Mangrovemetsikössä, mutta sinne emme ehtineet paikan aikaisen sulkeutumisen takia. Harmi, olisi varmasti ollut mielenkintoinen paikka.

Täältä löytyy lisätietoa niin leikkipuistosta, mangrovepolusta kuin muistakin St Kildan tarjoamista mahdolisuuksista: St Kilda for families

Kasvitieteellinen puutarha Mount Lofty

Adelaiden lähellä kukkuloilla on useampi luonnonpuisto ja esimerkiksi Clelandin villieläinpuisto. Me kävimme yhtenä päivänä kukkuloilla ajelun ohella kasvitieteellisessä puutarhassa (Mount Lofty Botanic Garden) Crafersilla. Puutarha-alue oli melko iso ja me emme kiertäneet koko paikkaa läpi. Meitä kiinnosti eniten nähdä australialaista kasvillisuutta, joten teimme noin tunnin lenkin metsäpuutarhassa (Woodland Garden). Päivän kohokohta oli kakadujen touhujen seuraaminen. Monista liikennemerkeistä huolimatta harmiksemme emme onnistuneet näkemään villejä koaloita. Mutta niitä ilmeisesti Clelandin alueella asustelee.

Comments

2 vastausta artikkeliin “Retkivinkkejä Adelaiden ympäristöön”

  1. Viherjuuria avatar

    Hyvältä näyttää! Lähtisin heti, jos Australia ei olisi niin pitkän lentomatkan päässä…. 😀

    1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

      Sanopa muuta! Miksi sinne on niin pitkä matka!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *