Suomenlinna on ihana huhtikuussakin!

Ensimmäinen päivä, jona oikeasti tuntui keväältä.

Olin varannut tämän huhtikuisen lauantain kalenteristani aikoja sitten Suomenlinnan päiväretkiajankohdaksi. Tarkoitus oli mennä tutustumaan ekan kerran Suomenlinnan museotarjontaan ja käydä jossain lounaalla.

Kerrankin sää suosi! Aurinko porotti ja kauppatorilla oli iloisesti puhelevia ihmisiä. Olin ajoissa paikalla ja seurasin HSL:n lautan lipumista satamaan matkaseuraani odotellessa. Lyhyt merimatka Kauppatorilta Suomenlinnaan sujui rattoisasti höpötellen ja tuulenvireen hennosti hiuksia heilutellen. Aurinkolasitkin olivat tarpeen. Mikä ihana tunne. Kevät on oikeasti saapunut.

Kun neljä bloggaajaa päivän Suomenlinnassa vietti.

Suomenlinnatreffeillä mukana olivat Toisiin maisemiin -Hanneli, Martan matkassa ja Lähinnä Kauempana -Kati. Hanneliin tutustuin jo Saksassa asuessani, Martan ja Katin tapasin ekan kerran tammikuussa Matkamessujen yhteydessä. Kyllä meillä sitten oli hauskaa. On mahtavaa, että olen löytänyt nyt Suomestakin mukavia blogikollegoita ulkosuomalaisten bloggaajien jättämän tyhjiön tilalle.

Miltä tuntuu, kun turistit kuvaavat takapihalla pyykkejäsi?

Sään ollessa suosiollinen päädyimme kävelemään suht päämäärättömästi Suomenlinnassa jutellen ja valokuvaten. Vähän jo nauratti, kun kävelimme kolmeen kertaan päivän aikana samojen pyykkinarujen ohitse. Tulipahan kuvattua tuulessa heiluvia pyykkejä varmasti jokaisesta kuvakulmasta. Viimeisellä kerralla vanhempi mies oli keräämässä kuivuneita naruilta pois. Miltähän tuntuu asua turistien suosimassa kohteessa? Ajatella, että Suomenlinnassa asuu 800 helsinkiläistä vakituisesti. Se on aika paljon se.

Ulkoilutimme Museokorttia ahkerasti

Ensimmäiseksi museokohteeksi valikoitui Lelumuseo. Meillä kaikilla on Museokortit, joten museoihin on helppo vaikka vain piipahtaa. Ilman museokorttia Lelumuseon pääsymaksu aikuiselta on 7€ ja alle 7-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Lelumuseo on auki näin talvikaudella viikonloppuisin, mutta kesäkaudella päivittäin. Museossa oli valtavan paljon vanhoja ihastuttavia leluja ja sinne täytyy mennä uudestaan myöhemmin lasten kanssa. Katseltavaa riittää!

Museon yhteydessä oleva kahvila Café Samovarbar vaikutti myös kivalta paikalta. Iskin silmäni syötävän suloisiin minileivoksiin. Niitä täytyy tulla toisella kerralla maistamaan! 

Lounaan jälkeen vierailimme Suomenlinnan päämuseossa Suomenlinna-museossa. Aloitimme museoon tutustumisen Suomenlinnan historiasta kertovalla elokuvanäytöksellä ja se oli hyvä muistutus Suomenlinnan tarkoituksesta. Itse ainakin helposti miellän Suomenlinnan viehättäväksi retkikohteeksi, vaikka alunperinhän se on rakennettu merilinnoitukseksi. Museon elokuvassa linnoituksen sotaisakin historia tuli hyvin esille. Museon yläkerta oli rakennettu todella kivasti ja siellä voisi vain olla ihastelemassa interiööriä. Yläkerrasta löytyy myös vaihtuva näyttely. Meidän vieraillessamme siellä oli esillä viimeisiä päiviä Tim Birdin valokuvanäyttely, joka oli kyllä ilo silmälle.

Olimme vasta-avatun Susisaaren Ruokalan ensimmäiset A la carte – ruokailijat.

Joskus sitä osuu juuri sopivasti oikeaan aikaan paikalle. Olin sattumalta huomannut Facebookissa maininnan Susisaaren uudesta ravintolasta ja päätimme mennä katsastamaan sen. Kerrankin on jossain melkein ennen muita 😀 Itse asiassa tarjoilija kertoi meidän olevan ravintolan ensimmäiset a la carte -ruokailijat. Suomenlinnan retkeämme edeltävänä päivänä ravintolassa oli juhlittu avajaisia.

Ravintola oli valoisa ja annan isot pisteet seinille ripustetuista ryijyistä. Meidän saapuessamme sali oli melko tyhjä, mutta lounaamme loppupuolella oli melkein jokainen pöytä täynnä.

Taas voin todeta, että kyllä mä mieluummin ravintolassa syön seurassa, vaikka viime aikoina olen myös harjoitellut yksin syömistä. Museoihin sen sijaan menen ehkä mieluummin yksin, jolloin maltan paremmin keskittyä siihen itse näyttelyyn.   

Jaoimme pullollisen -ah niin hyvää- Rieslingiä. Oma annokseni Susisaaren laukaus eli jänispata ja täyttävä ja lihaisa. Hieman saatoin katsella annoskateellisena seuralaisteni tilauksia, jotka näyttivät myös todella hyviltä. Hintataso on kohtuullinen. Jänispatani maksoi 19€ ja esimerkiksi Hannelin reilun kokoinen päivän vege -annos maksoi 15€.

Suomenlinnassa on kahviloita valittavaksi asti.

Kurkistelimme mielenkiinnosta sisälle useampaankin Suomenlinnasta löytyvään kahvilaan. Lopulta valitsimme jälkiruokakahvien nauttimispaikaksi herkullisen vaaleanpunaisessa puutalossa sijaitsevan Café Vanillen. Eikä ollut huono valinta. Tykkäsin kovasti kahvilan pirteän runsaasta sisustuksesta. Ja mustikkakakkupalanikin oli oikein makoisa päätös kivalle päiväretkelle.

Ensi kertaan, Suomenlinna!

Kurkka blogistani kokemuksia myös muilta Helsingin saarilta:

Comments

4 vastausta artikkeliin “Suomenlinna on ihana huhtikuussakin!”

 1. Kati / Lähinnä Kauempana avatar

  Oli meillä kyllä mukava päivä Suomenlinnassa! Kuvat onnistui kyllä hyvin keväisessä auringonpaisteessa. Ja seura varsinkin oli aurinkoista. 🙂 Otetaan taas uudet retkisuunnitelmat tulille!

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Mikäs siinä myös kuvatessa, kun oli niin hyviä kuvauskohteita ja -malleja. Sinäkin oikea linssilude 😀 Seuraavaan kertaan!

 2. Martta / Martan Matkassa avatar

  Kylläpä oli mukava päivä ja miten Ihania kuvia sinulla!
  En ole vielä omaa postausta saanut aikaiseksi, mutta tulossa on!
  Pieni korjaus: Muistaakseni Matkamartta nimimerkin taakse kätkeytyy toinen blogi, minun on Martan Matkassa 😉 http://www.martanmatkassa.fi

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Totta,hyvä huomio. Korjasin tekstiä hiukan. Kiitos kuvakehuista. Sää kyllä suosi kuvaamista ja kohde on muutenkin kuvauksellinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *