Synttärisankari huvittelee Saksassa ilmaiseksi!

Saksalaiset ovat synttärihullua kansaa ja synttärisankari – iästä riippumatta Geburtstagkind – on juhlinnan ja onnitteluiden kohde numero yksi. Mutta muista, että Saksassa syntymäpäiväsankaria ei milloinkaan saa onnitella etukäteen. Vasta oikeana päivänä. Etukäteen onnittelu tuo huonoa onnea.

Suurten juhlien lisäksi synttärisankaria odottaa iloinen yllätys monissa kylpylöissä, museoissa ja vaikkapa huvipuistoissa. Niihin nimittäin pääsee usein syntymäpäivänään sisään ilmaiseksi. Aika ihana ele ja hyvä säästövinkki myös. Matkalainenkin voi tätä hyödyntää, mutta kannattaa huomioida, että asia pitää todistaa virallisella henkilötodistuksella. Joskus myös täytyy etukäteen täyttää joku lomake.

Asia tuli mieleeni, kun luin Mutkia matkassa -blogin Emman kirjoituksen syntymäpäiväviikonlopun vietosta suomalaisessa hotellissa. Vaikka hän oli ennakkoon ilmoittanut syntymäpäivästä, asiaa ei hotellin puolelta huomioitu mitenkään. Postauksen kommenteissa mainittiin tulevasta Bremenin matkasta ja kuinka monissa Keski-Euroopan maissa pääsee ilmaiseksi tai halvemmalla kylpylään syntymäpäivänään. Tosiaan tämä on Saksassa ihan tavallista!

Kölnin ympäristöstä löytyy 15 kohdetta, joissa synttärisankari voi viettää merkkipäiväänsä ilmaiseksi.

Tässä postauksessa esittelen teille Kölnistä ja lähiseuduilta löytyviä kohteita, joihin synttärisankari pääsee veloituksetta.

Tunnetuin näistä lienee Brühlissä sijaitseva Phantasialand, Saksan parhaimmaksikin huvipuistoksi valittu koko perheen suosikkikohde. Sinne sankari saa ilmaisen päivälipun, jonka arvo aikuisella on 47,50€. Ei siis mikään pieni etu! Synttärisankarin ilmaislipun saadakseen tulee etukäteen täyttää lomake, joka löytyy Phantasialandin kotisivuilta tämän linkin takaa.

Itse en ole Phantasialandissa käynyt, mutta Eau de Colognen bloggaaja on. Lue hänen perheensä huvipuistopäivästä täältä.

Brühlissä on myös muuta nähtävää kuin tuo mieletön huvipuisto. Linnafaneille suosittelen upeaa rokokoolinnaa Schloss Augustusburgia valtavine puutarhoineen. Lue lisää linnasta blogistani: Linnakierros Kölnin kulmilla

Myös Kölnin naapurikaupunki Bergisch Gladbachin uimahalleihin ja maauimaloihin pääsee syntymäpäivänään ilmaiseksi. Tämä kuva Milchborntalin maauimalasta (Freibad Milchborntal).
Kölnin kaupungissa on lukuisia kohteita, joihin synttärisankari pääsee juhlapäivänään ilmaiseksi.

Esimerkiksi Kölnin kaupungin kaikkiin 12 uimahalliin pääsee ilmaiseksi uiskentelemaan. Samoin kaikkiin Kölnin kaupungin museoihin saa ilmaisen sisäänpääsyn. Yksityisistä museoista ainakin suklaamuseoon pääsee sankari ilmaiseksi. Myös vesipuisto Aqualand aukeaa synttärirankarille veloituksetta.

Suklaamuseossa suklaatietouden lisäksi pääsee seuraamaan suklaan valmistusta omin silmin ja saa maistiaisiakin.
Königswinterissä synttärisankari voi ajella hammasratasvaunulla ja ihailla merenalaista elämää ilmaiseksi.

Kölnin ympäristöstä löytyy myös toinen kiva päiväretkikohde, jonne synttärisankari voi suunnata veloituksetta päiväänsä juhlistamaan. Miten olisi ajelu historiallisella hammasratasvaunulla (Drachenfelsbahn) katselemaan Reinin yli aukeavia maisemia? Suosittelen! Eikä se niin paljoa maksa, etteikö sinne raaskisi muulloinkin suunnata, kuin virallisena juhlapäivänä. Myös Königswinterin Sea life tarjoaa synttärisankarille ilmaisen päivän kalojen ihmeellistä maailmaa tutkimaan.

Lue lisää lohikäärmelinnasta ja raunioille vievästä hammasratasjunasta blogistani: Drachenfelsin linnan rauniot ja Kaunein näkemäni linna Saksassa

Eivätkä ilmaiset synttärihuvit tähän vielä lopu. Saunapark Siebengebirgessä tarjoaa ilmaiset löylyt. Monte Maressa pääsee sukeltamaan ja Reinin jokiristeilystä haaveileva sen sijaan täyttää toiveensa ilmaiseksi jokilaiva reinin prinsessan kyydissä.

 

Postauksessa lähteinä käytetty:

Kölner Stadt Anzeiger -lehtiartikkelia Freier eintritt rund um Köln wo Sie am Geburtstag kostenlos reinkommen

Bonnilaista General anzeiger -lehtiartikkelia Diese Ausflugsziele sind fur Geburtstagskinder kostenlos

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *