Blogi täyttää vuoden!

Niin se aika vaan menee eteenpäin ja blogin perustamisesta ja ensimmäisestä postauksesta on tasan vuosi! Siis ajatella, vuosi! Samalla meillä tuli täyteen jo 4 vuotta Saksassa.  Se tarkoittaa sitä, että keskimmäinenkin lapsi on asunut Saksassa yli puolet elämästään!

Kun perustin blogin, ajattelin enemmänkin kertovani meidän perheen arjesta ja elämästä Saksassa. Pian kuitenkin huomasin, että painotan näiden ulkosuomalais- ja perhejuttujen lisäksi mielelläni ihan rehellisiä matkakertomuksia. Matkablogin kirjoittaminen tuntuu itselleni siltä omimmalta blogialueelta. En halua jakaa liian henkilökohtaisia asioita blogissa.

Blogini luetuimpia artikkeleita ovat kuitenkin juuri ulkosuomalaisuuteen liittyvät juttuni, vaikka ovatkin postausten lukumäärässä vähemmistössä. Tälläkin hetkellä googlen kautta tullaan joka päivä lukemaan kirjoitustani siitä, millaista on muuttaa ulkomaille lasten kanssa sekä vinkkejäni lasten suomen kielen säilyttämiseen.

Yhtä lailla suosittuja postauksia ovat olleet saksalaisuuteen liittyvät artikkelini, esimerkiksi: muutto Saksaan oli kuin paluu menneisyyteen, saksalaistunutta minussa ja erovaisuuksia Saksan ja Suomen välillä. Myös se mitä saksalaiset suomalaisista ajattelevat, kiinnostaa lukijoita.

Itselleni oli jokseenkin yllätys, että joku aika sitten kirjoittami lentoyhtiökokemus Qatar Airwaysista nousi hetkessä blogini suosituimmaksi postaukseksi. Sitä tultiin itse asiassa lukemaan yhden päivän aika yli 900 kertaa, joka on blogiurani ennätys!

Kuten aiemmin mainitsin, googlen kautta tulee lukijoita blogiini enenevässä määrin. Tämä taitaa olla matkablogeille melko tyypillistä, sillä niistä haetaan usein tietoa jostain tietystä kohteesta. Blogini Kroatia-kirjoitukset ovat esimerkiksi sellaisia, joihin tullaan googlen kautta myös päivittäin. Esimerkiksi artikkeli Kroatian Splitistä ja Trogirista on googlen kautta luetuimpia juttujani.

Vaikka blogini artikkeleista suurin osa käsittelee Saksassa asumista tai matkailua Saksassa, tullaan googlen kautta blogiini eniten hakusanalla ”Trogir”.

Googlen kautta blogiini eksyy tällä hetkellä 30% blogini lukijoista. Onkin hauska tarkastella millaisilla hakusanoilla blogiini löydetään. Kroatiaan liittyvät hakusanat (Trogir, Trogir Kroatia ja Trogir kokemuksia) ovat listan kärjessä. Kuten myös lasten suomen kieleen tai ulkomaille muuttamiseen liittyvät haut (esimerkiksi opi suomea lapsille ja muutto ulkomaille). Vuodenaika vaikuttaa myös. Juuri nyt joulua lähestyessa on postaukseni Kölnin joulumarkkinoista hakutulosten kärjessä.

Hakusanojen yllättäjä itselleni on ”tupakan hinta saksassa 2016”. Tämä tuo paljon lukijoita blogiini, vaikka en ole aiheesta mitään kirjoittanut. Nämä tulevat ilmeisesti lukemaan artikkelini saksalaiset rakastavat automaatteja, sillä siinä esittelen täältä löytyvän tupakka-automaatin. Tiedä sitten ovatko tyytyväisiä hakutulokseen. Tupakoinnista tuli mieleen itselleni se, että se on kyllä yksi isoimmista ärsytyksen aiheista täällä Saksassa. Jos jostain arjessa olevasta epäkohdasta valittaisin, niin siitä, että Saksassa tupakoidaan joka paikassa! Eron huomaa muualta tullessa hyvin selkeästi. Esimerkiksi kahden viikon Australian matkalta tullessa lapsetkin huomauttivat Frankfurtin lentokentälle saavuttuamme, että täällä haisee pahalta. Ja totta tosiaan, Saksassa haisee tupakoinnin takia usein pahalta :/

Blogiani lukevat useimmiten 25-34 -vuotiaat naiset Suomesta.

Blogin lukijatilastot ovat myös mielenkiintoisia, ainakin itselleni blogin kirjoittajana. Tällä hetkellä reilut 50% blogini lukijoista asuu Suomessa ja Saksassa asuvat ovat toiseksi suurin ryhmä 25% osuudellaan. Eipä mitenkään yllättävää 🙂 Lisäksi tyypillinen lukijani on nainen (80% lukijoista) ja iältään 25-34 -vuotias (33%) tai 35-44 -vuotias (25%).  Itseni kaltaisia siis 😀 Luonnollisesti on mukava saada aina uusia lukijoita, mutta minua myös ilahduttaa se, että 40% lukijoista on palaavia. On kiva tietää, että vakilukijoita löytyy.

Mutta yhtä kaikki, olet sitten mies tai nainen, minkä ikäinen tai asut sitten missä maassa vaan, haluan kiittää sinua blogini lukemisesta! Ilman lukijoita ei olisi tätä blogiakaan. Vaikka kuinka on kiva sanoa, että kirjoitan omaksi ilokseni, on vastavuoroisuus lukijoiden kesken hyvin tärkeää. Kiitän siis myös lukuisista kommenteista.

KIITOS!

 


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *