Mitä luettiin ja mitä ei luettu vuonna 2018?

Vuoden 2018 blogipostausten hitit ja täydet hudit!

Uusi vuosi on jo hyvällä mallilla, mutta käännän katseeni vielä viime vuoteen vuosikatsauksen verran. Mitä juttuja blogistani luettiin ja mitä taas ei. Mitkä aiheet keräsivät kiinnostuneita ja mitkä eivät kiinnostaneet sitten yhtään ketään. Yllätyksiä mahtuu molempiin kategorioihin.

Vuoden 2018 suosituimmat postaukset.

Sijalla 5. komeilee juttu Kansallismuseon kesäisestä Barbie-näyttelystä. Juttu sai heti julkaisun jälkeen yllättävän paljon google-näkyvyyttä, vaikka yleensä hakukoneissa näkyminen ottaa hieman aikaa. Toisaalta näyttelyn loppumisen jälkeen juttua ei tietenkään juuri enää ole luettu. Museotkin siis voivat lukijoita kiinnostaa, ainakin tuollaiset suuremman yleisön museonäyttelyt.

Neljänneksi luetuin vuoden 2018 juttu on askarteluohje saksalaisesta joulutähdestä. Ei tosiaan matkailuaiheinen, mutta toisaalta saksalaista kulttuuriahan tuossa tuodaan esille. Ja kaunishan tuo tähti on, kannattaa kokeilla, sopii mielestäni myös koko talven koristeeksi, ei vain jouluksi.

Kolmanneksi luetuin postaus kertoo kotimatkastamme Saksasta Suomeen eli laivamatkasta Itämeren yli Finnlinesin kyydillä. Itse olisin ajatellut jutun herättävän vieläkin enemmän kiinnostusta, mutta toisaalta ehkä laivamatkailu Saksan ja Suomen välillä ei kuitenkaan ole mitään massojen puuhaa.

Vuoden 2018 toiseksi luetuin postaus oli itselleni aikamoinen yllätys. Sitä kirjoittaessani en todellakaan osannut aavistaa kuinka suosituksi juttu nousisi. Lukijoita kertyy yhä tasaista tahtia googlen hakutulosten kautta. Hopeasijalla on siis postaus Hyvinkäästä, tuosta aika vaatimattomasta pikkukaupungista. Ehkä suosiota selittää osin se, ettei Hyvinkäästä taida löytyä niin paljoa blogikirjoituksia, ja toisaalta onhan Hyvinkäälläkin vaikka mitä matkailijaa ajatellen. Itselleni rakkaimpia paikkoja ovat Hyvinkään luontokohteet eli erilaiset luontopolut ja patikointireitit.

Vuoden 2018 luetuin postaus on naapurimaan muodikasta hispterialuetta esittelevä ravintolajuttu. Postaus on kiinnostanut tasaisesti julkaisemisestaan lähtien. Eikä ihme, onhan Telliskivestä tullut itsellekin mieluisa vierailukohde Tallinnassa käydessä. Rustiikkia, rosoista pintaa, mielenkiintoisia putiikeja ja ravintoloita. Ehdoton lempipaikkani Tallinnassa.

Vuoden 2018 huonoimmat juttuni.

Pysyvyys ja perinteet ovat hyvä juttu, eikö vain? Viime vuoden lopulla paljastin blogini vähiten klikkauksia vuonna 2017 saaneet jutut ja saman aion tehdä nytkin. En suinkaan ole saanut tänäkään vuonna aikaiseksi pelkkää priimaa ja klikkimagneetteja. Päin vastoin. Yllättävän harvoista blogin teksteistä kehkeytyy suuren yleisön suosikkeja. Suurin osa on pienen, ihan marginaalisen yleisön lukemia.

Vuoden 2018 viidenneksi vähiten lukukertoja saavuttanut postaus kertoi Helsingin edustan Vallisaaresta. Oikeastaan en itsekään tiedä miksi jaksoin tästä kirjoittaa. Oli ehkä harvinainen tylsä hetki ja halusin vain kirjoittaa jotain. Vallisaari ei siis tehnyt edes minuun kovin isoa vaikutusta, upeampiakin luontokohteita Suomesta löytyy.

Kölnin Odysseumkaan ei kiinnostanut juuri ketään. Oli muuten upea tiedemuseo ja suosittelen sitä käyntikohteeksi kyllä kaikille Kölnissä vieraileville. Toisaalta suosion puute on ihan ymmärrettävää. Köln ei ole suomalaisturistien kohde numero yksi ja museot noin ylipäätään eivät taida olla blogeista etsittyjen vinkkien aatelia.

Kolmanneksi vähiten luettu eli kolmanneksi huonoin postaukseni oli Reinin varren ristikkotalokylä Braubachin esittely. Braubach on kyllä sen verran kaunis kylä, että ainakin kuvat kannattaa katsastaa. Lisäksi sieltä löytyy linnoja vallan kaksi kappaletta. Toisaalta Reinin varrella on linnoja noin 40, joten en ihmettele, jos jokainen niistä ei saa lukijoita innostumaan.

Hovitallin joulumarkkinat Tukholmassa oli vuoden 2018 postauksista toiseksi vähiten luettu. Tähän loogisin selitys on se, että nämä joulumarkkinat ovat avoinna vain yhtenä viikonloppuna ja juttu on luonnollisesti julkaistu vasta jälkikäteen. Oletan postauksen hyödylliseksi vasta tämän vuoden joulutorivierailuja suunniteltaessa.

Vähiten lukukertoja saavutti vuonna 2018 Pakkaspäivä Piilolammilla. Sanon vaan, että en käsitä miksi! Oli meinaan upea päivä siellä ja upeat maisemat. Piilolammi on Hyvinkään luontopoluista kaikkein upein! Mutta luonnonystävät varmaan mieluummin itse patikoivat siellä luonnossa eivätkä nyhjää ruudun ääressä lukemassa juttuja luontopoluista.

Että sellaista. Lupaan jatkaa tänäkin vuonna samaa rataa ja tuottaa niin hyviä kuin vähemmänkin kiinnostavia postauksia teidän lukijoiden iloksi 🙂

P.S. Postaus on kuvitettu aiheisiin liittyvillä Instagram-kuvillani.

P.P.S. Blogini Facebookissa on juuri nyt menossa Matkamessulippujen arvonta. Kannattaa käydä osallistumassa: facebook.com/lempipaikkojani/!


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *