Monta syytä pitää Saksasta

Nyt luvassa 15 syytä miksi Saksassa on niin hyvä asua tai miksi tänne kannattaa tulla matkalle! Saksa ei missään nimessä ole tylsä tai ankea maa, kaikkea muuta! Tosin joskus täytyy vähän kaivaa pintaa syvemmälle, että löytää ne parhaimmat helmet.  Syvällisempiä mietteitä aiheesta voit halutessani lukea täältä, tässä postauksessa pysytään kevyissä tunnelmissa 🙂 Lista on myös koottu ihan satunnaisessa järjestyksessä, sitä mukaa kun ne mieleen tulivat.

Zauberwald. Magical feeling. It's like you are in the magic forest although you're only few kilometers from your home. #magicmoment #zauberhaft #Wald #ourgermany #Köln #visitköln #cologne #nature #forest #beautyofnature #imwald #natur #alppiruusu #matkablogi #lempipaikkojani #metsä #luonto #taikametsä #luonnonihmeet
Saksasta löytyy uskomattoman kaunista luontoa. Paikkoja, joissa voi tuntea olevansa keskellä satumetsää. Tämä kuva on Kölnistä. Usko tai älä!
 1. vehreä, monipuolinen luonto
 2. maistuva ja edullinen irtojäätelö
 3. luomu-, lähiruoka- ja vegaanivalikoimat
 4. luonnonkosmetiikan saatavuus ja edullisuus
 5. karnevaalit ja muut lukuisat vuoden juhlat
 6. sijainti keskellä Eurooppaa
 7. vaatekaupoista löytyy helposti myös isoja kokoja
 8. katukirppiksiä on usein ja niistä tekee mahtavia löytöjä
 9. monikulttuurisuus ja erilaisuuden hyväksyminen
 10. postia jaetaan myös lauantaina ja paketit jaetaan kotiovelle
 11. julkinen liikenne toimii hyvin ja verkosto on kattava
 12. yleinen hintataso on edullinen
 13. leipomot, maatilamyymälät, hedelmäkaupat, kondotoriot, viinimyymälät, lihakaupat jne… erikoisliikkeet.
 14. pientenkin paikkakuntien elävyys, kauppoja ja palveluita joka paikassa kattavasti
 15. erilaiset kiertävät tapahtumat, tivolit, joulumarkkinat, syysmarkkinat, viinijuhlat, torit, sirkukset jne…
#weingutnelles viinimyylässä oli tunnelmallinen viininmaistelutilaisuus. Lisää siitä ja tilan laatuviineistä blogissa. Linkki biossa. #saksanviinit #weinprobe #heimersheim #ahrweiler #ahr #ahrtal #deutschewein #germanwines #vineyard #winetasting #winetourism #winecellar #weinkeller #uusipostaus #matkablogi #lempipaikkojani #lomallesaksaan
Saksasta löytyy joka viikonlopulle joku mielenkiintoinen tapahtuma ihan lähiseudulta. Tämä kuva on toukokuiselta kevätviininmaistelujuhlasta Ahrin viinilaaksosta.
InstagramCapture_60b2c446-ccbf-4bcd-95d5-ca26a82739a5
Kun pitää silmät auki, voi ihan kotinsa lähelläkin nähdä uutta ja ihmeellistä. Tai vaikkapa hauskaa tilataidetta.
InstagramCapture_285f3eb5-60f8-42a7-8ab6-eeb4f9c43b5e
Saksassa vuodenaikaan tai uskontoon liittyvät juhlat näkyvät katukuvassa. Pääsiäisen tienoilla täällä kasvaa kummallisia munapuita.

Mitä enemmän yrittää nähdä ympärillään hyviä asioita, sen enemmän niitä myös tulee näkemään. Positiivista (vai pitäisikö sanoa makoisaa) kesää kaikille! Me suuntaamme kesälomalla Suomeen, mutta Suomesta käsin kannattaa ehdottomasti suunnata lomalle Saksaan! Matkakuumeen nostattamiseksi kannattaa käydä lukemassa myös edellinen #IGTT-postaukseni: Lomalle Saksaan.

Kesä. +25. Jäätelö 1€/pallo. Saksa ♥ #kesä #jäätelö #lomallesaksaan #gelato #icecream #mango #stracciatella #aftereight #minze #visitgermany #lecker #summer #Sommer
Irtojäätelö 1€/pallo. Saksa ♥

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat RIMMA+LAURA -matkablogi, Travellover ja Muru Mou -matkablogi. Heinäkuun aiheena on Kotimaa. Kotimaa on toki suhteellista ja minun tapauksessani se on ollut Saksa pian 4 vuoden ajan. 

Postauksen kuvat ovat tempauksen luonteen mukaisesti kaikki Instagram-tililläni julkaistuja. Minut löytää Instagrammista nimellä @jonnajujukas.

instagram-travel-thursday-FIN

Comments

17 vastausta artikkeliin “Monta syytä pitää Saksasta”

 1. Rimma | RIMMA + LAURA -matkablogi avatar

  Itselle Saksassa tärkeimpiä kohteita on just Etelä-Saksan jylhät maisemat. Voisin palata niihin milloin tahansa, vaikka juurihan siellä toukokuussa tuli huristeltua 🙂

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Mua harmittaa, etten ole juurikaan Etelä-Saksassa käynyt. Kunnon visiitti sinne onkin toiveissa jahka keretään 😀 Täällä asutaan vielä ainakin vuosi, joten aikaa onneksi on!

 2. Terhi / Muru Mou avatar

  No niin, nyt alkoi tehdä mieli jäätelöä, kiitos vaan 😀 Monet listaamistasi asioista sopisi myös Tanskaan! Ehkäpä Tanska on saanut enemmän vaikutteita etelänaapuriltaan kuin idästä. Etenkin erikoisliikkeet on <3! Poikaystävä ihmetteli Kuopiossa käydessämme kauppakeskuksien paljoutta, mutta yritin selittää asiaa käytännöllisyydellä talvipakkasilla. Mutta onhan se harmi, että hypermarketit on tappaneet erikoisliikkeet 🙁

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Mä luulen kans, että Tanska ja Saksa ovat hyvin samankaltaisia. Samaten Hollanti. Naapurimaitahan toki ovat, joten ei sinänsä yllätys.

 3. Nina/ Rannalla lähes autiolla avatar

  Saksa on näyttäytynyt visiiteilläni mullekin luomun, konditorioiden ja irtojäätelön paratiisina 😀 Tarvitseeko sitä mitään muuta hyvään elämään?

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   No ei paljon muuta 😛

 4. Fur Alles avatar
  Fur Alles

  No jopas on lapsellinen bloggaus. Luonto? Saksalainen tulee sen vuoksi Suomeen eikä Saksassa ole niin vapaata liikkua kuin meillä. Puisto ei varsinaisesti ole luontoa. Irtojäätelön tai sirkusten erikseen mainitseminen sai naurukohtauksen aikaan ja jos saksalaiselle sanoisi, että tuli sinne jäätelön vuoksi niin jopas olisi hauskaa.
  Luomu nyt on huijausta, tosin saksalainen uskoo herkästi tällaiseen. Maa jossa homeopatia on puolivirallista nyt tietty luomu-uskovaisten kultamaa. En tosin ymmärrä miksi kukaan maksaa kolminkertaista hintaa ruuastaan ihan tyhjästä.
  Mitä on Saksan monikulttuurisuus? Jos jollekulle turkkilaisten asuinalueet ovat sitä niin olkaas hyvä vaan. Tuntemani saksalaiset haluaisivat monikulttuuristaan eroon.
  Muutenkin huomio tässä kiinnittyy ulkoisiin pikkuasioihin. Ei missään viihtyminen ole tivoleista tai postipaketeista kiinni.

  1. Jonna avatar
   Jonna

   Olipa mukavaa, että onnistuin hauskuuttamaan sinua. Postaus oli ihan tarkoituksella kirjoitettu kevyin perustein, syvällisempiäkin mietteitä olen syistäni täällä viihtymiseen kirjoittanut, niitä voi lukea omasta postauksestaan. Ja kyllä, minulle jokaisella pieneltäkin tuntuvalla positiivisella jutulla on merkitystä kokonaisviihtymiseen.

  2. Elina avatar
   Elina

   Jopas on negatiivinen asenne… Onko tämä taas tätä, että vaan Suomea sais kehua?!
   Yks tykkää boreaalisen tyypin karusta luonnosta ja toinen taas rehevämmästä pyökkimetsästä. Onko se keneltäkään pois?
   Tykkään itse myös Valion jäätelöstä, mutta ärsyttää jo valmiiksi poskettomat hinnat Suomessa jäätelökioskilla. Meidän lähellä on kiva italialaisen perheen pitämä jäätelöbaari, josta saa uskomattoman hyvää jäätelöä hintaan 0,80 €/pallo. Aikoivat jopa kokeilla lakritsijäätelön valmistusta mun toiveesta 🙂
   Ei monikulttuurisuus ole aina huono asia. Kyllähän tässä itsekin rikastuttaa Saksaa omalla kulttuurillaan vaikka korvapuustien muodossa, joita on leiponut koko koululuokalle lapsen synttäripäiväksi.
   Niin, ja en kyllä vaihtaisi sitä täkäläisen postin bloggauksessa mainittua hyvää palvelua huonompaan. Eikös Sevettijärveläiset joudu hakemaan postipakettinsa 120 km:n päästä Ivalosta… Aika hurjaa niillä Suomen postin suolaisilla taksoilla. Ei loppujen lopuksi kovinkaan kepeää pohdintaa.

 5. Heidi / Auringon alla avatar

  Vietimme juuri ihanan kesäloman Saksassa (Berliinissä) ja väistämättä sitä samalla mietti, että Saksassa jos missä olisi varmasti helppo suomalaisen asua 🙂 Ja Berliinissä ainakin olonsa tuntee todella kotoisaksi, vaikka turistina siellä pyöriikin. Muuallakin Saksassa olen reissannut paljon, mutta siitä on niin pitkä aika, että mielikuvat alkaa olla entistä hatarampia 🙂

  1. Jonna avatar
   Jonna

   Kyllä, Saksassa on suomalaisrna helppo olla ja viihtyä. Paljon yhteistä mailla on.

 6. marikaw avatar

  Mun Saksa kokemukset rajoittuu lentokentillä vaihtoon, sekä Munchenista Itävaltaan ajamiseen, joten siis oikeastaan ei mitään. Jotenkin se ei ole koskaan kiinnostanut erityisemmin, mutta esimerkiksi Berliinin hehkutus jokasuunnalta on tehnyt tehtävänsä ja olisi hauska päästä käymään siellä! 🙂 Siitä sitten mahdollisesti myös johonkin muualle! Kesäksi oli harkinnassa myös Euroopan roadtrip, ja jos siihen päädytään niin varmasti Saksa tulee listalle.

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Saksa on kyllä mahtava roadtrip kohde, kun pienellä alueella on paljon nähtävää! Ja monipuolista.

 7. Annika | Travellover avatar

  Minusta olisi siistiä asua juurikin vaikka Etelä-Saksassa siksi, että kaikkialle Euroopassa olisi lyhyt matka ja Lufthansalla pääsisi loput. Niin allekirjoitan tuon keskeisen sijainnin! Paljoa en ole Saksassa ollut, mutta arvostan suomalaisena sitä, että kaikki toimii. En ole asiaan enempää perehtynyt, mutta oletettavasti moni asia on aika samoin kuin Suomessa, mutta meillä hinnat monesti kovin paljon kalliimmat. Tietenkin vaikkapa maanviljelyyn on suotuisammat olosuhteet, ja se vaikuttaa hintoihin. Tuleehan noita syitä mieleen muitakin. Mutta kiva listaus arkipäivän saksalaisuutta!

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Näin se pitkälti on, että Saksassa ja suomessa monet asiat ovat samoin ja suomalaisena on helppo asua täällä. Tätä keskeistä sijaintia pitäisi kyllä itse hyödyntää vielä enemmän!

 8. Katariina H avatar

  Saksa tosiaan on kaikkea muuta kuin tylsä tai yksitoikkoinen! Ihana postaus, joskin tää vaan kasvattaa reissukuumetta, apua. 😀

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Kiitos 🙂 Matkakuumeen kasvattaminen on kivaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *