Retki sirkukseen

Aamupäivä sujui rattoisasti päiväkodin esikouluryhmän kanssa sirkuksessa.

Puoli yhdeksältä lähti päiväkodin pihasta eväsreppuineen 14 eskaria ja 7 huoltajaa kohti raitiovaunupysäkkiä. Sirkusretki toteutettiin viikon varoitusajalla ja mukaan ei lähtenyt ketään päiväkodin henkilökunnasta vaan vapaaehtoiset vanhemmat hoitivat retken kokonaan. Saksassa ollaan kuitenkin tarkkoja vastuuasioista ja niiden lasten vanhempien, jotka eivät retkelle mukaan päässeet, piti toimittaa päiväkodille kirjallinen suostumus asiasta.

Itse olen ollut vähän arka osallistumaan tällaisille päiväkodin/koulun retkille vastuuvanhempana, mutta tällä kertaa rohkaisin mieleni. Aiemmin olen siis ollut esimerkiksi esikoisen koulun urheilutunneilla luisteluapuopettajana ja päiväkodissakin on ollut erinäisiä (pakollisia) vanhempainvelvollisuuksia, kuten puutarhatalkoot ja pyykkivuorot, joissa olen ollut mukana. Nyt olin ensimmäistä kertaa mukana päiväkodin retkellä.

esikouluretki

Raitiovaunulla köröteltiin 6 pysäkin verran ja sitten pienen evästauon jälkeen siirryimme katolisen peruskoulun liikuntasaliin odottamaan näytöksen alkua. En oikein tiennyt mitä odottaa ja yllätyinkin toden teolla. Kyseessä oli siis koulun sirkusteemaviikon esitys, joissa oppilaat esittäisivät harjoittelemansa sirkustemput. Ajattelin tämän olevan jotain suht vaatimatonta. Mitä nyt 6-10 -vuotiailta lapsilta voi odottaa. Mutta kaikkea muuta!

sirkus tulennielijat

Esitys kesti kaikkineen 1h30 min ja mukana oli ihan kaikkea mahdollista klovneista, strapetsitaiteilijoihin, fakiireihin, taikureihin ja jopa tulennielijöihin! Sitä kyllä mietin, että mitähän Suomessa ajateltaisiin siitä, että ala-asteen oppilaat nielevät ihan oikeaa tulta koulun esityksessä! Upealta se kyllä näytti. Lapsilla oli hienot esinntymisvaatteet ja musiikki ja valoshow täydensivät kokemuksen. Ihan mahtavaa.

Esityksen jälkeen köröttelimme lasten kanssa takaisin raitiovaunulla ja saatoimme heidät päiväkotiin lounaalle. En voi muuta sanoa kuin, että kyllä kannatti ilmoittautua vapaaehtoiseksi vanhemmaksi! Upeita muistoja tästä jäi, niin lapsille kuin meille mukana olleille aikuisillekin. Aivan mahtava sirkusreissu!

Kotimatkalla ehti vielä haukata evästä.
Kotimatkalla ehti vielä haukata jäljelle jääneitä eväitä.

Posted

in

,

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *