Ruoka- ja viinimatka Mainziin

Mainz on viehättävä noin 200 000 asukkaan kaupunki Reinin varrella vajaan kahden tunnin junamatkan päässä Kölnistä. Mainz on tunnettu mediakaupunki. Erityisen tunnettu se on televisiokanava ZDF:n kotikaupunkina. Toinen asia, josta Mainz on kuuluisa, on kirjapainon kehittajä Gutenberg ja Mainzissa löytyykin Gutenbergin museo. Mainz on myös vilkas yliopistokaupunki ja sen vuoksi se onkin ilmeeltään hyvin nuorekas ja kahvila- ja ravintolatarjonta on laajaa. Mainz tunnetaan myös karnevaaleista, joita sinne juhlimaan tulee joka vuosi miljoona ihmistä. Mainz on Saksan karnevaalikaupungeista suurin heti Kölnin jälkeen.

Mainz on sekoitus perinnerakentamista ja modernia nynyaikaista kaupunkia.
Mainz on sekoitus perinnerakentamista ja modernia nykyaikaista kaupunkia.

Mutta oikeastaan yllä luettelemista syistä yksikään ei ollut syynä siihen, miksi löysin itseni junasta matkalla Mainziin. Ei, syy ei ollut kulttuurissa eikä Mainzin maineikkaassa historiassa. Syy oli ihanat naiset, toiset ulkosuomalaiset bloggaajat, joiden kanssa meillä oli vapaamuotoinen tapaaminen Mainzissa. Tästä tapaamisesta voit lukea enemmän täältä.

blogitapaaminen mainz saksa

Lounas vegaaniravintolassa

Tapaamisessa mentiin ruoka- ja viini edellä, hyvää seuraa unohtamatta. Perjantain lounaspaikaksi valikoitui kahvila/bistro Möhren Milieu, joka sijaitsee melko lähellä Mainzin päärautatieasemaa. Löysin paikan googlen kautta rautatieaseman lähialueita kartasta tutkiessani ja kiinnostuin heti. Onneksi sain houkuteltua muut naiset ideaan mukaan ja varasin sieltä pöydän kuudelle hengelle. Pöytävaraus oli kyllä tälle henkilömäärälle ehdoton, sillä kahvila on hyvin pieni. Möhren Milieussa kaikki tarjottava ruoka ja kahvilaherkut ovat luomua ja vegaanisia. Tämä oli se perimmäinen syy miksi minua ko paikka kiinnosti kovasti. En ollut aiemmin syönyt vegaaniravintolassa.

Toinen seikka, joka paikkaa etsiessäni herätti kiinnostukseni, oli todella kauniit kuvat ruoka-annnoksista niin kahvilan kotisivuilla kuin istagrammissakin. Ja todellakin, Möhren Milieu on ehkä Saksan instagrammattavin paikka. Moderni, kiva sisustus lukuisine viehättävine yksityiskohtineen tarjoaa hyviä kuvakulmia. Lisäksi ruokien esillepanoon on panostettu. Onhan houkutteleva ulkonäkö jo puoli ruokaa! Eikä vaan se kaunis kuori, vaan myös maku oli loistava. Tässä asiassa koko seurueemme oli yhtä mieltä. Kahvilan yhteydessä on myös vegaani- ja luomutuotteita myynnissä pienen puodin puolella.

raakakakkuja mainzissakäsintehtyä jääteetä Mainzissa

buddah bowl vegaaniruoka Mainz
Lounaaksi söin maistuvan ja täyttävän Buddah Bowlin, hinta 10€.
vegaaninen latte spelttimaidolla
Möhren Milieun vegaaninen latte oli tehty spelttimaitoon ja maistui hieman makeahkolta.
Viinikaupunki Mainz

Mainz on Rheinland-Pfaltzin osavaltion pääkaupunki ja tunnettu myös Rheinhessenin viinialueen viinipääkaupunkina. Mainzin ympäristössä on lukuisia viinitiloja ja itse kaupungista löytyy useita viinitupia ja -myymälöitä. Me olimme etukäteen suunnitelleet menevämme jonnekin viitupaan lounaan ja illallisen välissä. Ensimmäiseen paikkaan emme mahtuneet sisälle ja toiseenkin paikkaan mahduimme vain autotalliin laajennettuun loungeen. Viikonloppuisin kannattaa siis myös tehdä pöytävaraus viinitupiin. Erityisesti, jos joku tietty paikka on haaveissa.

Meillä kävi hyvä tuuri ja Weinhaus Michelin ”autotallilounge” osoittautui lopulta aivan mahtavaksi paikaksi ja viini oli hyvää. Saimme kaikessa rauhassa puhua pälpättää ja nauraa suureen ääneen ilman, että tarvitsi pelätä häiritsevänsä muita asiakkaita. Meitä palveli mukava (ja söpö!) nuorimies, joka kertoili asiantuntevasti, mutta rennosti viineistä. Itselle valikoitui maistettavaksi kahta erilaista punaviiniä, joista ensimmäinen, voimakkaan tamminen Merlot (Altstadtadel) oli erityisesti mieleeni. Viinien ohella napostelimme paikallisia juustoja. Täydellistä sanon minä.

das weinhaus michel mainz juustolautanen ja viiniä

Öinen Mainzin vanhakaupunki oli pienestä sateesta huolimatta tunnelmallisen näköinen.
Öinen Mainzin vanhakaupunki oli pienestä sateesta huolimatta tunnelmallisen näköinen.
Illalliseksi kiviuunipitsaa

Illallisen olimme varanneet yhden bloggaajan työkaverin suosituksesta Al Cortilesta, italialaisesta ravintolasta. Tämä oli aika perinteinen ravintola ja ruoka oli kyllä hyvää, muttei mitenkään erityistä. Ymmpäristö oli myös hieman liian meluisa. No, emme mekään olleet sieltä hiljaisimmasta päästä… Al Cortilessa söin alkuruuaksi todella herkullista kurpitsakeittoa ja pääruuaksi kasvispitsaa. Alkuruoka päihitti pääruuan ja muidenkin alkupalavalinnat näyttivät herkullisilta. Vaikutti siltä, että tuolla kannattaa satsata alkuruokiin, pääruokien ollessa tavanomaisempia vaihtoehtoja. Jälkiruuista en valitettavasti voi sanoa mitään, sillä vatsat olivat kaikilla niin täynnä, ettei jälkiruualle ollut enää tilaa.

kurpitsakeitto al cortile
Kurpitsakeitto (6€) oli herkullista.
mainzissa ostoksilla
Al Cortile ravintolan vierestä löytyy kaksi sisustus- ja lahjatavaraliikettä, joissa kannattaa ehdottomasti poiketa ostoksille, jos shoppailujalkaa vipattaa.
Samoilua vanhan kaupungin kapeilla kujilla

Seuraavana aamuna nautimme brunssia valoisassa ja modernissa Cafe del Artessa. Brunssi ei ollut mitenkään erityinen, mutta hyvää se oli ja vatsan sai täyteen. Sijainti oli myös kätevä eli keskellä Mainzin vanhaa kaupunkia (kuten myös Al Cortile ja Weinhaus Michel). Brunssin jälkeen oli helppo jäädä kiertelemään vielä vanhan kaupungin katuja ennen kotiinlähtöä. Mainzin vanhakaupunki on täynnä pieniä putiikkeja ja muutenkin viehättävän näköinen. Varsinaisissa nähtävyyksissä emme poikenneet lukuunottamatta katolista St Stephan kirkkoa, josta löytyy upeat, siniset Chagallin lasi-ikkunat. Jäipähän vielä tutkittavaa uudelle Mainzin vierailulle. Kaupunki nimittäin viehätti niin paljon, että uskon suuntaavani sinne uudestaan myöhemmin!

mainzin vanhakaupunki ristikkotaloja mainzissa

Mainzissa on useat joulumarkkinat avoinna näin joulun alla.
Mainzissa on myös kauniit joulumarkkinat avoinna aina joulun alla. Lue täältä lisää Mainzin joulumarkkinoista.

Comments

4 vastausta artikkeliin “Ruoka- ja viinimatka Mainziin”

 1. Meeri avatar

  Ai jai kuinka hykertelen lukiessani teidän juttuja rakkaasta Mainzista ja samalla harmittelen, etten itse päässyt paikalle! Ihanaa kuitenkin että tykkäsitte! Paljon on tullut sinnekin uusia paikkoja, noista teidän valikoimista olen käynyt vain Cafe del Artessa (ei tehnyt meikäänkään suurta vaikutusta). Yksi tuttu kyllä työskenteli ainakin pari vuotta sitten Michelissä, ehkä hän tarjoili teille nytkin 😉

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Harmi, ettet päässyt mukaan! Jospa ensi kerralla sitten!

 2. Jasmine Westerlund avatar
  Jasmine Westerlund

  Mainio blogi, ilolla luen! Jos Mainz vielä kiinnostaa, siitä on monta postausta blogissani jasminewblog.wordpress.com

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Kiitos, mukava kuulla! Kävinkin heti kurkkimassa blogiisi ja jos oikein käsitin, olet asunut Mainzissa jonkin aikaa? Vai asutko vieläkin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *