Saksan arjen aakkoset: D

Ruokalinjalla jatketaan eli meidän perheen pikaruokasuosikki vailla vertaa: Döner!

Kun tekee mieli helppoa ja nopeaa evästä, valintamme on useimmiten edullinen, täyttävä ja runsaasti salaattia sisältävä tyypillinen saksalainen pikaruoka eli Döner kebab. Tämä herkku maistuu koko perheelle. Itse kallistun useimmiten pita-leivän tai muun sämpylän väliin tehtyyn Döneriin. Myös rullattu Döner Dürüm maistuu. Lapset usein jakavat annoksen kebab-lihaa ja ranskiksia, paitsi esikoinen syö mieluiten kebabinsa leivän välissä salaatin kera.

Pita Döner 4€ + turkkilainen jugurttijuoma 1€. Kyllä lähtee nälkä ja hyvältä maistuu.

Saksassa Dönerissä lihavaihtoehdot ovat vasikka (Kalb) tai kana (Hähnchen) tai niiden sekoitus. Kasvissyöjille soveltuu Falafel. Vaikka kebab onkin turkkilaista alkuperää, on Döner kehitetty Saksassa, tarkemmin ottaen Berliinissä vuonna 1972. Alunperin se oli vartaassa grillattua lihaa leivän välissä tarjoiltuna. Salaatti lisättiin mukaan myöhemmin. Tänä päivänä Dönerkojuja löytyy Berliinistä noin 1000 kappaletta ja koko Saksasta huimat 16 000! Döner onkin yhtä suosittua pikaruokaa kuin Currywurst.


Arjen aakkoset -postaussarjassa esittelen teille vuorollaan yhden saksalaiseen arkeen tai elämäämme täällä liittyvän saksan sanan.

Sarjan aiemmat osat:

A niin kuin Amsel

B + C niin kuin Bratwurst ja Currywurst

Comments

2 vastausta artikkeliin “Saksan arjen aakkoset: D”

  1. MatkaMartta avatar

    D niinkuin Döner 🙂 Sopisi myös tänne!

    1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

      Näin on! Ai että dönerit on kyllä hyviä. Täytyy mainita, että on viety varmaan kaikki meillä käyneet vieraat meidän lähipaikkaan dönereille ja kaikki ovat kehuneet!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *