Museovinkit Berliiniin: luonnontieteellinen ja tekniikan museo

Berliini on monipuolinen koko perheen matkakohde!

Saksan pääkaupunki on suuren kokonsa ja valtavan tarjontansa takia niin lapsia kuin aikuisia kiinnostava kaupunkilomakohde. Sieltä löytyy niin historian havinaa, rosoista katutaidetta ja hipsterialueita, maamerkkejä, ostoskatuja, katuruokaa että parempaa purtavaa, lukuisia museoita ja gallerioita. Tarjonnan laajuuden takia kaikille löytyy varmasti itseä kiinnostavaa tekemistä.

Museovinkit perheille Berliiniin

Museotarjonnasta löytyy niin huteja kuin hittejäkin ja kumpia ne ovat itselle ja omalle perheelle voi tietää parhaiten kokemalla itse. Me esimerkiksi emme oikein tykänneet Muurimuseosta eikä East Side Gallerykään tehnyt meihin suurta vaikutusta. Sen sijaan Berliinin luonnontieteellinen museo sekä Tekniikan museo olivat meidän perheelle todelliset suosikkimuseot. Molemmissa viihdyimme, opimme uutta ja nähtävää jäi vielä seuraavallekin kerralle. Hintatasokin on enemmän kuin kohtuullinen ja perhelipuilla lasten kanssa pääsee museoihin vielä edullisemmin.

Tekniikan museo yllätti laajuudellaan ja tarjonnallaan

Tekniikan museo, Deutsches technikmuseum on monikerroksinen, monta erilaista näyttelyä sisältävä kompleksi. Sieltä löytyy niin laivastoa kuin ilmailua ja vaikka mitä muuta. Museon pihapiiri on iso puistomainen alue, josta löytyy vanhaa teollisuutta sekä leikkipaikka lapsille. Me kävimme siellä iltapäivällä kierrettyämme ensi koko aamupäivän kaupungilla, joten emme jaksaneet kiertää tekniikan museossa kuin osassa näyttelyistä. Seuraavan kerran ymmärrämme varata tälle museolle kokonaisen päivän! Perhelippu (2 aikuista ja 3 alle 14v lasta) maksaa vain 17 €, joten museossa raaskii käydä vaikka monta kertaa. Lisää lippuhintoja löydät museon omilta sivuilta.

Julkinen liikenne on Berliinissä kätevä tapa liikkua kaupunginosasta toiseen.

Tekniikan museoon pääsee julkisilla pienen kävelymatkan päähän. Julkinen liikenne on edullista ja helppoa käyttää. Berliinissä omat lapset kulkevat vanhemman päivälipun mukana ilmaiseksi. Berliinin päivälippu (alueet AB) maksaa aikuiselta 7€ (*hinta 1.1.2020 lähtien 8,60€). Samalla lipulla saa mukaan jopa kolme lasta (14 ikävuoteen asti, 15-vuotiaista menee aikuisen maksu).

Lue lisää Berliinissä liikkumisesta täältä: Julkisilla liikkuminen Berliinissä + säästövinkkejä

Asemilla on usein hyvät opasteet turistikohteisiin.
Luonnontieteellinen museo tarjoaa laajan kattauksen esihistoriasta nykypäivään.

Berliinin luonnontieteellinen museo (Museum fur Naturkunde) sijaitsee historiallisessa miljöössä. Museossa on esillä niin arkeologisia näytteitä luurankoina ja fossiileina kuin jo sukupuuttoon kuolleita eläimiä täytettyinä. Puhumattakaan kaikista nykyisin elävistä eläimistä. Evoluution ja eläinopin lisäksi museossa käsitellään maailmankaikkeutta ja mineraaleja. Eläinten täyttämisestä on esillä oma näyttely, joten museossa pääsee kurkistamaan myös näyttelyiden taustatyöhön. Tässäkin museossa saa helposti kulumaan useamman tunnin. Perhelippu (2 aikuista ja maks 3 alle 14 v lasta) maksaa vain 15€. Lisää lippuhintoja ja muita tietoja löytyy museon omilta sivuilta.


Blogistani löytyy myös useita Berliini-aiheisia artikkeleita. Vuosien varrella olemme käyneet Berliinissä useita kertoja. Lue blogistani lisää Berliini-vinkkejä:

Julkisilla liikkuminen -Berliinissä

Berliini ensikertalaisen silmin

Mikä sai minut pitämään Berliinistä?

Ostosvinkkini Berliiniin (ja muualle Saksaan): Lempikauppani Saksassa

Koko perhettä viihdyttäviä museoita: Illuusiomuseo, vakoilumuseo ja DDR-museo

Magicum ja katutaidetta

72 tuntia Berliinissä: katutaidegalleria ja Hackesche Höfe

Berliinin tuomiokirkon näköalatasanteella

Eastside gallery ja muurimuseo – pienoiset pettymykset Berliinissä

Esittelyssä 2 edullista perhehotellia Berliinissä.

Comments

5 vastausta artikkeliin “Museovinkit Berliiniin: luonnontieteellinen ja tekniikan museo”

 1. Jenni / Unelmatrippi avatar

  DDR-museosta ovat tykänneet monet ”lapselliset” tuttuni! Siellä saa näpertää ja kosketella tavaroita eli vierailu ei ole mitään vitriinien tuijottelua. Ja museo on siis kiinnostava myös aikuisten mielestä. 🙂

  1. Jonna avatar

   Olimmekin jo kerran menossa DDR-museoon, mutta sinne oli niin pitkät jonot ettemme jaksaneet jonottaa. Olen kuullut siitä paljon kehuja ja aikakauden tapahtumat kiinnostavat muutenkin. Täytyy suunnata sinne sitten mahdollisella seuraavalla Berliinin reissulla 🙂

  2. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Nytpä pääsinkin käymään DDR-museossa, mutta hieman petyin. Olihan se hauska ja mielenkiintoinen, mutta vähän liian ahdas jaruuhkainen. Sen sijaan iluusiomuseo ja vakoilumuseo olivat todella mahtavia kohteita, etenkin kahden teini-ikäisen kanssa 🙂 Berliini – Saksa
   Blogista löytyy kolme niin äidin kuin teininkin suosittelemaa museota Berliiniin: Illuusiomuseo, vakoilumuseo ja DD-museo. https://www.rantapallo.fi/lempipaikkojani/2019/05/14/illuusioita-vakoojia-ja-nudistirantoja-museovinkkeja-berliiniin/

 2. TuuliaK avatar
  TuuliaK

  Tekniikkamuseossa on (erillisessä rakennuksessa mutta samalla lipulla) myös tiedekeskus Spektrum, joka on siis luonnontieteen ilmiöihin keskittyvä. Ihan huippu, varsinkin kouluikäisille!

  1. Jonna avatar

   Hyvä lisäys, kiitos! Harmikseni emme ehtineet Spektrumin puolelle tuolla käydessämme, mutta se olisi varmasti ollut meidän lapsille mieleisempi puoli museossa. Noin yleisesti olemme aina tykänneet tiedemuseoista, etenkin biologiaan keskittyvistä jutuista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *