Postikortti Kissamosista Kreetalta

Terveisiä aurinkoiselta Kreetalta, Kissamosin kylästä! Täällä on melko rauhallista eli mukavan väljää mitä turistimassoihin tulee. Niitä täällä ei siis ole. Kyllä täällä silti palveluita on ja helposti löytyy uusi ravintola kokeiltavaksi joka päiväksi pidemmäksikin ajaksi. Rantakadun varrella ei ole näköaloissakaan valittamista.

Me yövymme Kissamosissa 3 yötä ja se on sopiva aika tässä pikkupaikassa. Vuokra-autolla pääsee helposti kiertelemään lähitienoita, esimerkiksi vuoristoon maisemia ihailemaan. Upealle Falassarnan rannalle on vain noin 20 minuutin ajomatka. Ja löytyypä täältä Kissamosistakin hiekkarantaa.

Vagabonda blogista luin matkaa suunnitellessa, että Kissamos olisi ehkä ”Kreetan ankein kylä”, mutta siitä huolimatta uskalsimme varata täältä majoituksen edullisen hinnan houkuttelemana. Ja kyllä täältä kauniita yksityiskohtia löytyi ihan mukavasti valokuviin ikuistettavaksi, vaikka myönnettäköön, että varmasti kauniimpiakin kyliä Kreetalta löytyy.

Erityisen kaunista Kissamosissa, ja varmaan muuallakin, on pehmeässä alkuillan valossa. Ja toisaalta pidän enemmän elämää nähneensä, rosoisessakin paikassa, kuin vimpan päälle puunatussa.

Kasvillisuus on Kreetalla monimuotoista ja erityisesti kukkivat puut ovat jatkuvan ihailuni kohteena. Osan kasveista tunnistaa ”huonekasveiksi”, esimerkiksi oman lapsuuteni olohuoneen ylpeys fiikus kasvaa täällä isona puuna. Alla olevassa kuvassa kirkon edessä kasvavaa puuta sen sijaan en tunnista, mutta mehiläiset sen kukista tuntuivat kovasti tykkäävän.

Tässäpä nämä pikaiset ensitunnelmat Kissamosista. Lisää juttua Kissamosista, ja Kreetalta muutenkin on tulossa blogiin lähiaikoina.

P.S. Kuvituksena tässä jutussa toimi instassa @jonnajujukas julkaisemani Kissamosin lomakuvat.

P.P.S. Lue blogistani lisää vinkkejä Kreetalle:

Upea rantaelämys: Balosin laguuni


Posted

in

,

by

Comments

2 vastausta artikkeliin “Postikortti Kissamosista Kreetalta”

  1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin avatar
    Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

    Eipä tuo kuvien perusteella lainkaan ankealta vaikuta! Vielä jos majoitus on löytynyt edullisesti, niin mikäs siinä. Kuvien perusteella myös säätkin näyttävät suosineen. Minkälainen lämpötila Kreetalla suurinpiirtein tuolloin oli?

    1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

      Kuviin toki valikoitui se kaunein pala, mutta ihan kelpo kylä tuo oli. Majoituimme Mandy suites hotellissa ja maksoimme kahden makuuhuoneen huoneistosta noin 85€/yö neljältä hengeltä. Säät suosivat eli noin 28-30 oli kuumimmillaan. Tosin ilmankosteus on toista luokkaa kuin Suomessa, joten tuntui kuumemmalta. Meren rannalla toki tuuli vähän vilvoitti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *