Uimassa Kournas-järvellä Kreetalla

Kreetan suurin luonnonjärvi Kournas on upea päiväretkikohde.

Karun vuoristoisen maiseman keskellä noin 4o kilometrin päässä Haniasta ja vajaan 30 kilometrin päässä Rethymnosta on kirkasvetinen lähdepohjainen Kournas-järvi.

Me vaihdoimme majapaikkaa loman puolivälissä ja Kournas järvi oli toisen hotellimme lähistöllä. Hotellimme sijaitsi vajaan 4 kilometrin päässä Paralia Kourna -rantakohteessa, joten oli luontevaa viettää järvellä muutama tunti odotellessa hotelliin pääsyä. Kournas-järvi on myös lähellä (alle 5 km) Georgioupolin kylää, joka on suosittu matkakohde. Kournas-järvellä on kaksi yleistä parkkialuetta, joista ensimmäinen olisi kai ilmainen ja vähemmän ruuhkainen. Me ajoimme toiseen parkkipaikkaan (Polymnia Parking) keskellä turistivilinää. Parkkimaksu oli 2 € eli ei kovin paha sekään.

Kohde on turistien suosiossa (etenkin ranskaa kuului paljon) ja ensivaikutelma oli vilkas turistirysä. Lopulta pahin ryysis oli heti alas rantaan johtavalla kadulla, jota reunustivat myyntiartikkeleita pursuavat kaupat. Järven rannassa sen sijaan oli hyvin tilaa asettautua omaan suojaisaan kohtaan eikä helteisenä kesäkuun päivänä uimareitakaan ollut kuin muutamia. Kesäkuu ei toki ole vielä vilkkainta turistisesonkia, joten järvellä on taatusti enemmän kävijöitä heinä-elokuussa.

Rannalta löytyy pukukopit ja halutessaan voi vuokrata polkuveneen. Me tutustuimme rantaa vain jalkaisin ja uimalla. Vesi on ihanan kirkasta ja hellepäivänä uiminen viileässä vedessä virkisti mukavasti. Järven pohja on pikkukiveä, ainakin siinä kohdassa mistä me menimme vilvoittelemaan. Uimaan mennessä kivet tuntuivat vähän ikäviltä jalkapohjissa.

Kreikkalaista ruokaa mahan täydeltä

Kournasissa on useampi ravintola, ja me päädyimme syömään viihtyisän oloisessa ja upeat näkymät järvelle tarjoavassa Taverna Neraidassa. Palvelu oli ystävällistä ja ruoka perus hyvää kreikkalaista. Hintatasokin hyvin kohtuullinen, etenkin, kun ottaa huomioon, että ollaan turistikohteessa. Minä söin perinteistä kreetalaista ruokaa: riisillä täytettyjä kasviksia ja viinlehtikääryleitä ja mies tilasi maistuvan moussakan.

Parhaat näköalat järvelle aukeavat vähän matkan päässä ylös vuorelle kohti Kornasin kylää ajaessa.

Lue blogistani lisää vinkkejä Kreetan matkalle:

Kissamos – viehättävä pikkukylä

Balosin laguuni

Kreetan kasvitieteellinen puutarha


Posted

in

,

by

Comments

2 vastausta artikkeliin “Uimassa Kournas-järvellä Kreetalla”

  1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin avatar

    Näköalat näyttävät hienoilta! Vesi näyttää kauniin siniseltä ja nuo jyrkät rannasta nousevat rinteet miellyttävät silmää! Voin uskoa, että kuumana päivänä vesi tuntuu todella virkistävältä!

    1. Jonna avatar

      Kiitos kommentistasi 🙂 Kaunistahan tuolla(kin) on, mutta tosiaan kaunista on Kreetalla niin monessa paikassa. Ehdottomasti kannattaa kyllä Kournas-järvellä poiketa, jos on lähiseudulla/ohikulkumatkalla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *