Saksan arjen aakkoset: A

Aloitan arjen aakkoset -postaussarjan, jossa esittelen teille vuorollaan yhden saksalaiseen arkeen tai elämäämme täällä liittyvän saksan sanan. Aakkoset luonnollisesti alkavat aasta eli ensimmäisenä on esittelyssä

A niin kuin Amsel

Amsel sana tuli minulle tutuksi jo ensimmäisinä Saksan kuukausina. Esikoinen aloitti täällä ekaluokan ummikkona ja luonnollisesti alussa teimme kotiläksyjä yhdessä sanakirjan kanssa. A-kirjaimen kohdalla on täälläkin tehtävänä kirjoittaa aalla alkavia sanoja. Monisteessa oli piirrettyjä kuvia, jotka piti nimetä. Ensimmäisenä oli omenan kuva. Helppoa. Se on Apfel. Seuraavana apina. Helppo sekin, apinahan on Affe. Seuraava oli vähän vaikeampi eli muurahainen. Tämä piti sanakirjasta katsoa. Ahaa. Ameisen. Viimeisenä vaihtoehtona oli linnun kuva. Hmm, lintu on saksaksi Vogel, mutta eihän se sovi vastaukseksi, ei.

Kuvan lähde: www.supercoloring.com/de/ausmalbilder

Seuraavana päivänä vastaus oli koulussa selvinnyt. Lintu on tietenkin Amsel. Sanakirjasta etsin suomennoksen ja sehän on mustarastas. Tämä lintu on todella yleinen ainakin täällä meillä päin Saksaa ja näitä lintuja näkee joka paikassa. Meidän parvekkeen allakin koivussa asuu mustarastaspariskunta, jonka touhuja on kiva seurata vaikkapa ruokaa laittaessa. (Keittiöissä on tyypillisesti ikkunat tiskialtaan yläpuolella, koska niitä kuivauskaappeja ei ole)

Sarjan muut osat:

B ja C niin kuin Bratwurst ja Currywurst

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *