Tallinnan Telliskivi on uusi lempipaikkani

Saimme miehen kanssa tilaisuuden viettää kahden kesken yhden yön miniloman Tallinnassa, kun lapset lähtivät viettämään laatuaikaa mummulaan. Ihastuin luovaan ja boheemiin Telliskiveen maaliskuisella pressimatkallani ja halusin nyt tutustua alueeseen paremmalla ajalla uudemman kerran. Mieheni tykästyi myös Telliskiven visuaaliseeen, rouheaan ilmeeseen sekä hyvään ja kohtuuhintaiseen ruokatarjontaan niin paljon, että palasimme sinne myös seuraavana päivänä lounastamaan.

Torstai-iltana Telliskiven ravintoloissa näytti olevan hyvin täyttä eikä meillä ollut pöytävarausta tehtynä. Saimme kuitenkin kahden hengen pöydän houkuttelevasti sisustetusta Kivi Paber Käärid -ravintolasta. Olimme syöneet laivalla tulomatkalla sen verran tukevasti ettemme tilanneet kuin kahden hengen maistelulautasen juomien keralla syötäväksi. Alkupalalautanen kahdelle hengelle maksoi 9,90€ ja yllätti meidät laadullaan ja sisällöllään totaalisesti. Todellakin suosittelen muillekin! Juomaksi tilasin virolaista Jaanihanson käsityöläissiideriä, joka oli kyllä hyvää, mutta ehkä vähän turhan hintavaa. Mieheni maistoi puolestaan virolaista pienpanimo-olutta.

Lue myös Samppanjaa muovimukista blogistin arviot Kivi Paber Käärid -ravintolasta.

Loppuillasta kävimme yksillä juomilla myös F-Hooneessa. Minä tilasin virolaista raparperista tehtyä kuohuviiniä ja mieheni tarjoilijan suosittelemaa paikan omaa olutta. Noh, kumpikaan juoma ei yltänyt kovin korkealle suosikkilistoilla, mutta on aina mielenkiintoista maistella paikallisia, erikoisempia juomia. F-Hoonen kakkutiski näytti myös niin houkuttelevalta, että sorruin tilaamaan jälkiruokaa itselleni. Juustokakku tuoreilla marjoilla vei kyllä kielen mennessään!

F-Hoone teki meihin miljööllään ja hyvällä kakullaan niin ison vaikutuksen, että päätimme suunnata sinne seuraavana päivänä uudestaan testaamaan paikan ruokalistan.

Mies valitsi listalta lounaaksi Furgerin (9,80€) eli tummasta leivästä kootun burgerin maalaisranskalaisilla ja minä päädyin kasvisruokaan. Tilasin munakoisoa ja halloum-juustoa tomaattisalsan kera (7,80€). Mies moitti omaa hampurilaistaan liiallisesta majoneesimäärästä, mutta muuten oli kuulemma hyvä. Itse pidin kovasti annoksestani. Munakoiso sopi todella hyvin yhteen grillatun halloumin kanssa. Jälkiruuaksi tilasimme yhteiseksi, ei niin houkuttelevan näköisen, mutta ah – suussasulavan herkullisen, pähkinäisen ekleer-leivonnaisen (2,50€).

Erityisesti pidimme molemmat F-hooneen sisustuksesta ja mutkattomasta tunnelmasta. Korkeat, avarat tilat viehättivät ja taustalla soi tunnelmaa tuova musiikki.

Ilahduin myös huomatessani ravintolassa olevan lapsille oman leikkihuoneen. Ruokalistalta kurkkasin myös, että lastenlistan annokset ovat myös todella edullisia (3,50€). Voisin hyvin kuvitella tulevani tänne joskus lastenkin kanssa. Paremmalla säällä terassillakin olisi varmasti viihtyisää ja samalla voisi ihailla lähiseinille tehtyjä taideteoksia.

Olen kuullut Telliskiveä verrattavan myös Berliiniin ja voin hyvin kuvitella asian pitävän paikkaansa! Itselleni Telliskivestä on tullut ehdottomasti suosikkialue Tallinnassa. Tulen taatusti suuntaamaan sinne askeleeni jkaisella Tallinnan matkalla, sillä siellä riittää kyllä ruokapaikkoja testattavaksi ja putiikkeja koluttavaksi. Telliskivessä näytti olevan myös tori ja kirppis, joissa voisi seuraavalla kerralla poiketa valikoimaa tutkimassa.

Lue lisää Telliskivestä:

Fotografiska Tallinn

Boheemi Tallinnan Telliskivi ja vierailu desingstudiolla

Kokemuksiani Tallinnan nähtävyyksistä:

Energian oivalluskeskus

Lentosataman merimuseo

Tallinnan kasvitieteellinen puutarha

KGB:n vankisellit ja KGB-museo

Viron terveydenhoitomuseo

Maarjamäen kartano


 Ota seurantaan:

Lempipaikkojeni facebook ja instagramm


Posted

in

by

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “Tallinnan Telliskivi on uusi lempipaikkani”

  1. Hujoppi avatar
    Hujoppi

    Suomiporot reissussa. Eivät pidä tällaisista ”minilomalaisista” siellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *